Kate Moss húga fogyókúrás divatgyógyszer miatt került kórházba

2024. szeptember 12.
Cukorbetegségre használt gyógyszerrel akart fogyni Kate Moss húga. A divatos fogyókúrának rohamok, szörnyű mellékhatások és kórház lett a vége. Most mindenkit szeretne figyelmeztetni a veszélyekre.
Kate Moss húga kórház

Kate Moss húga, a 26 éves modell, Lottie Moss kórházba került, miután túladagolta a világszerte ismert és veszélyes gyógyszert, melyet az utóbbi időben egyre szélesebb körben lett divatos fogyókúrás céllal használni. A szemaglutid hatóanyagú gyógyszer, melyet eredetileg cukorbetegség kezelésére fejlesztettek ki, súlyos mellékhatásokat okozhat, ha nem megfelelően adagolják. Mégis rengetegen alkalmazzák mostanra annak érdekében, hogy csökkentsék étvágyukat és fogyjanak.

Lottie Moss súlyos tünetekkel került kórházba

Lottie Moss súlyos tünetekkel került kórházba

Kate Moss testvére két héten át használta a gyógyszert, méghozzá saját magánál jóval nagyobb súlyú embereknek való dózisban, jelentősen túladagolva a szervezetébe vitt mennyiséget. Ő maga csupán 50 kiló, míg a mennyiség, melyet alkalmazott, egy 100 kiló feletti súlyú ember számára lett volna megfelelő. Ennek következtében a fiatal lány rohamot kapott, súlyosan megbetegedett és kórházi ápolásra szorult.

A modell elmondta, hogy a gyógyszer hatására hányinger, szédülés és drámai súlycsökkenés jelentkezett nála. Legrosszabb élménye pedig az volt, amikor a kórházban újabb rohamot kapott, az orvosok pedig döbbenten szembesültek az extrém súlyvesztés mértékével és a veszélyesen nagy mennyiséggel, melyet a két hét alatt magához vett.

Kate Moss húga már fiatalon közelről tapasztalta meg a modellszakma világát

Kate Moss húga már fiatalon közelről tapasztalta meg a modellszakma világát

Kate Moss húga most figyelmeztetni szeretné azokat, akik hasonló módszerrel és szemaglutid hatóanyagú gyógyszer segítségével szeretnének vékonyabbá válni, hogy ez a kísérletezés rendkívül veszélyes lehet, és bár sok híresség használja, cseppet sem éri meg a kockázatot. Mint mondja, szörnyű tapasztalatát arra szeretné felhasználni, hogy mások számára jelezze: az ilyen típusú gyógyszereket csakis orvosi felügyelet mellett szabad alkalmazni, és érdemes elkerülni a divatos, gyors megoldásokat.

Forrás: DailyMail, Fotók: GettyImages