Justin Timberlake bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt

2024. szeptember 14.
Justin Timberlake bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, már az ítéletet is kimondták. Az ügyet úgy kommentálta: „Nem sikerült megfelelnie a saját maga felé támasztott elvárásoknak.”
Justin Timberlake

Pont került Justin Timberlake friss botrányos ügyének végére – már a bírósági ítélet is megvan. A 43 éves énekest még júniusban, egy keddi nap hajnali órájában állította meg egy rendőr közúti ellenőrzésre. Indulás előtt Justin Timberlake egy hotelben volt egy ismerősével, ahol állítása szerint „egy Martinit ivott, aztán követte haza a barátját” kocsival. Az intézkedést bonyolító rendőr azonban mást mondott.

A Justin Timberlake-et letartóztató rendőr hivatalos jegyzőkönyvben leírta, hogy azért állította meg az énekes BMW-jét, mert „áthajtott egy stoptáblán és nem tudta a kocsit az út jobb oldalán tartani”. Az autó félreállítása után a rendőr megállapította, hogy Justin Timberlake „szemei véreresek, tekintete üveges volt és erős alkoholszag áramlott a kocsijából. Továbbá az is kiderült, hogy a férfi „nem tudott koncentrálni, elmosódott volt a beszéde, nem tudott egyenesen állni és rosszul teljesített az ittasságot mérő rendőrségi feladatokon”.

Justin Timberlake letartóztatási fotója

Justin Timberlake letartóztatási fotója

A popsztár ezután ráadásul többször is megtagadta a szondáztatást – ezután letartóztatták és bevitték őt a rendőrségre, ahol később már Timberlake ügyvédje is megjelent. Az NSYNC énekese ráadásul ügyvédje társaságában, a reggeli órákban hagyta el az őrsöt. 

Sztárstátusz és bűnösség

Az ügy kapcsán az is sok kérdést vetett fel, hogyan „sikkadhatott el” Justin Timberlake sztárstátusza az ügyben. Belsős információkból az derült ki, hogy a sztárt letartóztató fiatal rendőr „nem ismerte fel a 10-szeres Grammy-díjas Justin Timberlake-et”. Egy másik kiszivárgott hír szerint a letartóztatáskor Justin Timberlake azt motyogta az orra alá, hogy „ez tönkre fogja tenni a turnét”. 

Sztárstátusz ide vagy oda, a napokban megszületett a hivatalos bírósági ítélet Justin Timberlake ügyében. A színész-énekes végül bűnösnek vallotta magát a bíróságon, az esetet úgy kommentálta: „Nem sikerült megfelelnie a saját maga felé támasztott elvárásoknak.” Justin Timberlake-nek végül egy 500 dolláros (kb. 180.000 ft.) pénzbírságot kell megfizetnie, emellett pedig 25 órányi közmunkát is teljesítenie kell. Emellett 90 napra elvették tőle a jogosítványát. A sztár hozzátette, „vannak bizonyos értékek, melyek mentén felnevelték”, és sajnálja, hogy most csalódást kellett okoznia másoknak és saját magának. Elmondta, hogy jobban kellett volna megítélnie a helyzetet és bocsánatot kért azért is, amiért tettével terhet mért a helyi erőforrásokra. Az ítélet kihirdetése után Justin Timberlake azt mondta, „megtiszteltetés számára” elvégezni a kiszabott közmunkát, amit egy választott civil szervezetnél tölthet majd.

Forrás: People Fotó: Getty Images