2017. november 13. | marieclaire.hu

3 szuper úti cél novemberi síeléshez

Ugyan a klaszikus síszezonra még várni kell egy kicsit, de szerencsére számos sípálya már ősszel is várja a téli sport szerelmeseit. Mutatjuk a kedvenceinket arra az esetre, ha a téli szünidő előtt is beiktatnánk egy-egy hétvégi siklást.

Hintertux – Ausztria

Ausztria egyetlen egész éves síterülete Tirol szívében, a 3476 méter magas Olperer lábánál található. A hely érdekessége, hogy a Hintertuxban található mélygarázsból egyetlen lépcső megtétele nélkül juthatnak fel a síelők a pályára a “Gletscherbus” becenevű kabinos felvonó segítségével.

A Hintertuxi-gleccsernek kétségtelenül az egyik legnagyobb vonzereje az, hogy nyáron is mintegy 18 kilométernyi sípálya és 10 sífelvonó várja a sí szerelmeseit. És természetesen késő ősszel, a klasszikus téli síidő előtt is népszerű úti cél az osztrák pálya. Ráadásul minden év őszén megrendezik Hintertuxban a legendás “Pow(d)er Weekend”-et is, mikor aprés-ski programok mellett koncertek széles tárháza is várja a vendégeket.

Gstaad – Svájc

A svájci luxusüdülőhely több mint sípálya. Az éjszakai életéről is híres síparadicsom a klasszikus sípályákon túl többek között különleges freestyle parkkal, éjszakai sível, lovasszánnal, helikopter sível, snowkitinggal, sőt még “jégmasszázzsal” is hívogatja a téli sportok szerelmeseit.

A nyáron is látogatható Gstaadnak külön pluszpont, hogy a mozgássérültekre is gondolnak, számukra is van lehetőség élvezni a téli sportot.

Malga Ciapela – Olaszország

A déli Alpokban található a “Dolomitok Királynője”, azaz Marmolada gleccser pályáinak alsó állomása, Malga Ciapela. Régebben egész évben lehetett síelni a gleccseren, de manapság már “csak” kora ősztől késő tavaszig van nyitva a mintegy 30 pályával büszkélkedő sítelep, így novemberben már bátran megindulhatunk az olaszországi sípályához.

A hely érdekessége a Serrai kanyon, egy 2 km hosszú gyalogösvény, ahova a helyi síoktatók vezetésével minden héten lehetőség nyílik a túrázásra is. Illetve ha a sport mellett egy kis történelemhez is megjönne a kedvünk, az első világháborús frontvonalba eső településen emlékmúzeumot is kialakítottak, amely a magyar csapatoknak is emléket állít.

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

Déli harangszó és hajnali müezzin Jaffában jaffa

Déli harangszó és hajnali müezzin Jaffában

Három hely, amit ne hagyj ki ha Odemirában jársz nyaralás

Három hely, amit ne hagyj ki ha Odemirában jársz

Hátizsákkal Dél-Amerikában: nehéz kezdet, majd könnyes búcsú Buenos Airestől argentína

Hátizsákkal Dél-Amerikában: nehéz kezdet, majd könnyes búcsú Buenos Airestől