3 szuper úti cél novemberi síeléshez

2017. november 13.
Ugyan a klaszikus síszezonra még várni kell egy kicsit, de szerencsére számos sípálya már ősszel is várja a téli sport szerelmeseit. Mutatjuk a kedvenceinket arra az esetre, ha a téli szünidő előtt is beiktatnánk egy-egy hétvégi siklást.

Hintertux – Ausztria

Ausztria egyetlen egész éves síterülete Tirol szívében, a 3476 méter magas Olperer lábánál található. A hely érdekessége, hogy a Hintertuxban található mélygarázsból egyetlen lépcső megtétele nélkül juthatnak fel a síelők a pályára a „Gletscherbus” becenevű kabinos felvonó segítségével.

A Hintertuxi-gleccsernek kétségtelenül az egyik legnagyobb vonzereje az, hogy nyáron is mintegy 18 kilométernyi sípálya és 10 sífelvonó várja a sí szerelmeseit. És természetesen késő ősszel, a klasszikus téli síidő előtt is népszerű úti cél az osztrák pálya. Ráadásul minden év őszén megrendezik Hintertuxban a legendás „Pow(d)er Weekend”-et is, mikor aprés-ski programok mellett koncertek széles tárháza is várja a vendégeket.

Gstaad – Svájc

A svájci luxusüdülőhely több mint sípálya. Az éjszakai életéről is híres síparadicsom a klasszikus sípályákon túl többek között különleges freestyle parkkal, éjszakai sível, lovasszánnal, helikopter sível, snowkitinggal, sőt még „jégmasszázzsal” is hívogatja a téli sportok szerelmeseit.

A nyáron is látogatható Gstaadnak külön pluszpont, hogy a mozgássérültekre is gondolnak, számukra is van lehetőség élvezni a téli sportot.

Malga Ciapela – Olaszország

A déli Alpokban található a „Dolomitok Királynője”, azaz Marmolada gleccser pályáinak alsó állomása, Malga Ciapela. Régebben egész évben lehetett síelni a gleccseren, de manapság már „csak” kora ősztől késő tavaszig van nyitva a mintegy 30 pályával büszkélkedő sítelep, így novemberben már bátran megindulhatunk az olaszországi sípályához.

A hely érdekessége a Serrai kanyon, egy 2 km hosszú gyalogösvény, ahova a helyi síoktatók vezetésével minden héten lehetőség nyílik a túrázásra is. Illetve ha a sport mellett egy kis történelemhez is megjönne a kedvünk, az első világháborús frontvonalba eső településen emlékmúzeumot is kialakítottak, amely a magyar csapatoknak is emléket állít.