A földi paradicsomból jelentjük

2018. február 12.
Indonéziai kalandjáról ír márciusi lapszámunkban a népszerű sargaruhaslany.com blog szerzője. Harmincz Rita, a sárga ruhás lány hétköznapjai egy (majdnem) lakatlan szigeten.

A sárga ruhás lány világutazó, aki blogbejegyzéseiben hasznos információkat és érdekes történeteket oszt meg mindazokkal, akik esetleg nem járják a világot, de szívesen olvasnak távoli vidékekről. Történeteit pedig lélegzetelállító képekkel illusztrálja.

Rita gyerekkora óta szeretné kipróbálni, milyen lehet lakatlan szigeten élni. „Most, hogy felnőtt fejjel kipróbálhatom, rá kell jönnöm, hogy teljesen más, mint ahogy mindig is elképzeltem” – meséli.

„Vannak alapszabályok, amelyeket be kell tartani. A poharakat például fejjel lefelé kell tenni, máskülönben apró gekkók másznának beléjük. A kibontott, de el nem fogyasztott ételt bezacskózva, szögre akasztva tárolom, hogy ne lepjék el azonnal a hangyák. És mielőtt belebújnék a cipőmbe, belekukkantok, nehogy egy nagyobb méretű pók legyen benne.”

Az Indonézia paradicsomi szigetvilágáról, Raja Ampatról írt úti naplóját a márciusi lapban közöljük, de Rita jelen pillanatban is a térségben tartózkodik.

Legutóbbi blogbejegyzése Balitól keletre, Florestól délnyugatra született, egy kis szigeten, Sumbán, amelyet talán sokan észre sem veszünk a térképen, mert olyan keveset hallottunk róla.