Travel expressz: így utazik Kajdi Csaba

2019. május 20.
Modellügynök, aki több magyar topmodell útját is egyengeti. Rajta tartja a szemét a nemzetközi kifutókon, de sokat utazik a családja miatt is. Insta-alteregója Cyla, aki bár azt mondja, nem akar influencer lenni, markáns véleménye miatt mégis nagyon gyorsan az lett.

1. Az első vagy az utolsó oldalon kezded el olvasni az újságokat?

Mindig az elejétől kezdem. Egy magazint szerintem tematikusan építenek fel, és én is ennek mentén szoktam haladni.

2. Mire kerestél rá legutoljára a Google-ön?

Azt hiszem, Rio de Janeiróra, a kedvenc városomra.

3. Mi akartál lenni tízévesen?

Állatorvosnak készültem gyerekkorom óta. Volt egy nagyon kedves barátom, dr. Zs. Tóth Ferenc, sokat jártam be hozzá az Állatorvosi Egyetemre, ahol éjjelente ügyelt – ott ráébredtem, hogy ez nem az én világom.

4. Autó vagy repülő?

Az élmény miatt autó, de a gyorsaság miatt repülő. Bár egyre kevésbé szeretem a repülést, mert egyre kényelmetlenebb a reptéri hercehurca.

5. Ötcsillagos szálloda, B&B vagy Airbnb?

A fél életemet hotelszobákban töltöttem a munkám –, leginkább a divathetek – miatt, és már nem szeretem őket. Sokkal jobban szeretem, ha egy lakásban lehetek, mert akkor valahogy odavalósinak, és nem turistának érzem magam. És privátabb is. Egy hotelben mindig az az érzésem, hogy figyelnek, mikor érkezem, mikor távozom, mit vásároltam. Nem az én világom.

6. Egy idegen városban az első dolgom…

Általában a kisbolttal kezdek, utána jön a város felkutatása. Amit sosem hagyok ki, az a piac es a temető. Azt minden városban meg szoktam nézni.

7. A modellügynök szemével nézed a járókelőket külföldön?

Nem, de azért egyből felfigyelek, ha valami feltűnő szépséget látok. Scoutingolni (új arcokat kutatni) nem tudok, hiszen csak pár napot töltök ott, a menedzseléshez pedig sok idő kell.

8. Influencerként folyton a telefonodat nézegeted, vagy a nyaraláson inkább kikapcsolod?

Igazából nem tartom magam influencernek, még akkor sem, ha sokkal inkább az vagyok, mint jó néhány celeb, aki annak tartja magát. De a videózás természetesen a nyaralás alatt is megy.

9. A legjobb utazós könyv?

Az egyik nagy kedvencem a The Journey Antonia Frasertől, amely Marie-Antoinette életéről szól a gyerekkoráig visszatekintve. (A magyar kiadás címe: Marie-Antoinette Az út.)

10. Utazásokról megmaradt ízek, aromák, illatok?

Mindig megmaradnak illatok és ízek. Az egyik ilyen a francia Riviérához kötődik, amikor a plage illatát érzed, ahogy a napolajok illata keveredik a sós tengeri levegővel. Ez bennem annyira megmaradt.

+1 kérdés

Ha az életedről film készülne, mi lenne a címe?

Azt hiszem, az enyém is az lenne, hogy The Journey. 🙂