Gyere velünk Bathba

2019. május 19.
Travel mellékletünkben Jane Austen fog minket kézen a dél-angliai fürdővárosban, hogy – regényén keresztül – időutazásnak is beillő sétán mutassa meg a fontos látnivalókat. Itt pedig következzen néhány tipp és aktuális program.

Bath parkjaiban és mézszínű épületei között sétálgatva könnyű elképzelni a 18-19. századi hosszú ruhás, kalapos hölgyeket, akik kart karba öltve siettek a varrónőhöz, hogy az esti bálba már selyembe, muszlinba burkolva érkezhessenek. A belváros képe nem sokat változott azóta, a ma is látható épületek többsége a 18. századi fejlesztéseknek köszönhető. Az ősi falak között ma már divatmúzeum, modern borbárok és hipszter kávézók is működnek.

 

Zenei és irodalmi fesztivál:

The Bath Festival  (május 17-26-ig)

Nyitott kertek:

3500 magánkert nyitja meg a kapuit a látogatók előtt, hogy a jelképes bevétellel jó célokat támogassanak. A program egész nyáron, sőt ősszel is tart, hogy mikor, melyik kertet lehet meglátogatni, arról itt található minden információ.

Fürdő:

A gyógyvizet a modern spában próbálhatjuk ki, a tetőtéri medencéből lenyűgöző körpanoráma nyílik a történelmi belvárosra. A mobiltelefonokat az öltözőben kell hagyni.

Divatmúzeum:

Trendek a 16. századtól napjainkig, a honlapot ITT találod.

Jane Austen Központ

Speciality Kávézó:

Colonna & Small’s

Kutyabolt, nem csak mopsz rajongóknak

Magyarok Bathban:

A legjobb fish & chips: The Scallop Shell

Kávé és házi sütemény egy keskeny hajón: Cafe on the Barge

Magyar és külföldi borok, kóstolók: Novel Wines

Utazás:

Budapestről Bristolba indulnak közvetlen járatok, onnan pedig vonattal vagy busszal juthatunk el Bathba (a két város kb. 25 km-re van egymástól).

Még több utazási tippet találsz a júniusi Marie Claire Travel mellékletében!