Magyarország legkülönlegesebb szállói I.

2019. június 23.
Hobbitlak, glamping, úszó hotel: nem kell messzire utaznunk azért, hogy megszálljunk valamelyikben! Kétrészes cikkünkben 10 magyarországi unortodox hotelt mutatunk be a 2000 forint/éjszakától a 60.000-ig. 

1. Lombkorona Ház

Az őrimagyarósdi Lombkorona Ház az 5érzék Házak egyike. A Vas megyei kis falu szélén található nomád ház szinte olyan, mint egy embereknek készült puha fészek, melyben egyenesen a lombkoronaszinten ébredhetünk. A szállás olyannyira nomád, hogy még áram sincs benne, de nyugalom, nappal a közösségi térben tölthetjük az elektronikánkat, ha mégsem tudnánk megválni tőle. De ezen a helyen a digitális világnál jobb dolgok várnak minket: madárcsicsergésben, erdei túrában és vasi dödöllében garantáltan nem lesz hiány!

orsegi5erzek.hu

2. Sirocave

A siroki barlangapartmanok több mint 300 évesek, – hála a Sirocave-nek, mi is megpihenhetünk bennük néhány éjszakára. A barlangok közül (összesen 8 darab) néhány összenyitható, így nagyobb családoknak is ideális nyaralóhelyszín lehet ez a különlegesség. De nem csak az apartmanok, a kilátás is páratlan, ugyanis a Mátra domborulataira és Sirokra kel az, aki ezt az úticélt választja.

sirocave.hu

3. Disznyó Hotel

A Baranya megyei Kovácsszénáján van egy 1900-as évek elején ápült disznóól, mely ma szálláshelyként funkcionál. A főként hegyikerékpárosok és túrázók által kedvelt Disznyó Hotel 7 szalmaággyal és egy közös fürdőhelységgel igazi vidéki táborhangulatot ad az ott megszállóknak. A csodálatos környezeti adottságok és Orfű közelsége egyre több turistát a környékre hívogat, ráadásul az 5000Ft/éj is igen kedvező ár ezért a különleges szálláshelyért!

kovacsszenaja.hu

4. Csepellina

Még a Living big in a tiny house csapata is felfedezte magának a baranyai Csepellinát. A retro Csepel teherautóból egy dán-angol házaspár készített szupermenő szállást, melynek a belső kialakítása is megér egy misét, ugyanis rengeteg gyönyörű natúr fa és kovácsolt vas került az interiorba. A munkafolyamatot a pár blogján is végigkövethetik a belsőépítészet szerelmesei, akik pedig megszállnának a Mókus Völgyben parkoló tűzpiros autóban, arra is van lehetőség!

csepellina.blogspot.com

5. Bivak

Galyatetőn a 30 méteres kilátó felső 3 emelete szállóként üzemel, mely emeletenként 5 fő befogadására képes. A Bivak névre hallgató szálláshely ingyenes, a takarítási díja pedig csupán 2000 forint/fő. Ezért cserébe egy hálózsáknyi helyet kapunk a pazar, színes üvegekkel ellátott turistaszálláshely tetején. Egyéni foglalás esetén azonban nem tudják biztosítani, hogy ne idegenekkel kerüljünk egy szintre, ha mégis erre vágynánk, 10000 forintot kell fizetnünk.

galyacentrum.com

Szerző: Milassin Brúnó és Bobák Szilvia