Magyarország legkülönlegesebb szállói I.

2019. június 23. |
Central Médiacsoport Zrt.

Hobbitlak, glamping, úszó hotel: nem kell messzire utaznunk azért, hogy megszálljunk valamelyikben! Kétrészes cikkünkben 10 magyarországi unortodox hotelt mutatunk be a 2000 forint/éjszakától a 60.000-ig. 

1. Lombkorona Ház

Az őrimagyarósdi Lombkorona Ház az 5érzék Házak egyike. A Vas megyei kis falu szélén található nomád ház szinte olyan, mint egy embereknek készült puha fészek, melyben egyenesen a lombkoronaszinten ébredhetünk. A szállás olyannyira nomád, hogy még áram sincs benne, de nyugalom, nappal a közösségi térben tölthetjük az elektronikánkat, ha mégsem tudnánk megválni tőle. De ezen a helyen a digitális világnál jobb dolgok várnak minket: madárcsicsergésben, erdei túrában és vasi dödöllében garantáltan nem lesz hiány!

orsegi5erzek.hu

2. Sirocave

A siroki barlangapartmanok több mint 300 évesek, – hála a Sirocave-nek, mi is megpihenhetünk bennük néhány éjszakára. A barlangok közül (összesen 8 darab) néhány összenyitható, így nagyobb családoknak is ideális nyaralóhelyszín lehet ez a különlegesség. De nem csak az apartmanok, a kilátás is páratlan, ugyanis a Mátra domborulataira és Sirokra kel az, aki ezt az úticélt választja.

sirocave.hu

3. Disznyó Hotel

A Baranya megyei Kovácsszénáján van egy 1900-as évek elején ápült disznóól, mely ma szálláshelyként funkcionál. A főként hegyikerékpárosok és túrázók által kedvelt Disznyó Hotel 7 szalmaággyal és egy közös fürdőhelységgel igazi vidéki táborhangulatot ad az ott megszállóknak. A csodálatos környezeti adottságok és Orfű közelsége egyre több turistát a környékre hívogat, ráadásul az 5000Ft/éj is igen kedvező ár ezért a különleges szálláshelyért!

kovacsszenaja.hu

4. Csepellina

Még a Living big in a tiny house csapata is felfedezte magának a baranyai Csepellinát. A retro Csepel teherautóból egy dán-angol házaspár készített szupermenő szállást, melynek a belső kialakítása is megér egy misét, ugyanis rengeteg gyönyörű natúr fa és kovácsolt vas került az interiorba. A munkafolyamatot a pár blogján is végigkövethetik a belsőépítészet szerelmesei, akik pedig megszállnának a Mókus Völgyben parkoló tűzpiros autóban, arra is van lehetőség!

csepellina.blogspot.com

5. Bivak

Galyatetőn a 30 méteres kilátó felső 3 emelete szállóként üzemel, mely emeletenként 5 fő befogadására képes. A Bivak névre hallgató szálláshely ingyenes, a takarítási díja pedig csupán 2000 forint/fő. Ezért cserébe egy hálózsáknyi helyet kapunk a pazar, színes üvegekkel ellátott turistaszálláshely tetején. Egyéni foglalás esetén azonban nem tudják biztosítani, hogy ne idegenekkel kerüljünk egy szintre, ha mégis erre vágynánk, 10000 forintot kell fizetnünk.

galyacentrum.com

Szerző: Milassin Brúnó és Bobák Szilvia

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

Fedezd fel Horvátország rejtett kincseit felfedezés

Fedezd fel Horvátország rejtett kincseit

10 különleges erdő, amit látni kell erdő

10 különleges erdő, amit látni kell

5 tipp utazási betegségre hányinger ellen

5 tipp utazási betegségre