Tiszta az ágynemű a hotelben? Ellenőrizzük mobilunkkal!

2019. július 20.
Kínában valóra válik a tisztaságmániás turisták álma. Nemsokára a wuhani hotelvendégek okostelefonjuk segítségével ellenőrizhetik, mennyire tiszta az ágynemű szobájukban. Így azért könnyebb lesz eldönteni, jó ötlet-e az ágyban reggelizni.

A szállodai tartózkodás még a legmenőbb hotelben is okozhat némi stresszt, hiszen mégiscsak olyan ágyba és ágyneműbe fekszünk bele, amiben előttünk teljesen idegen ember aludt. A kínai Wuhan városában olyan rendszert vezetnek be, melynek segítségével, egyszerűen, egy QR-kód segítésgével, az okostelefonnal ellenőrizhetjük, megfelelően tiszták-e a törölközők, ágyneműk és ágytakarók. Ehhez egy hő- és vízálló chipet helyeznek minden textilbe, melynek segítségével nyomon követhető lesz a mosás minősége és gyakorisága.


A rendelkezés nem előzmény nélküli. 2017-ben nagy vihart kavart, mikor rejtett kamerás felvételen bemutatták, hogy több pekingi luxusszállodában is előfordult, hogy nem cseréltek ágyneműket két vendég között, vagy éppen nem végezték el az alapvető takarítási feladatokat. Tavaly pedig Shanghaiból, Pekingből és több kisebb tartományból is napvilágot láttak olyan felvételek, melyeken a szállodai dolgozók ugyanazzal a ronggyal és szivaccsal takarítják a fürdőszobát és mossák el az ivópoharakat. 

Az októberben induló új technológiával a kínai nagyváros háromezer szállodáját szerelik fel, majd tervezik, hogy az egész országra kiterjesztik az ágyneműk tisztaságának okostelefonos nyomonkövethetőségét. A tisztaságmániás utazók pedig minden bizonnyal Kínán kívül is üdvözölnék a lehetőséget.

Forrás: The Lonely Planet
Fotó: Unsplash