A hableány-fantáziánk valóra vált: vízalatti hotel nyílt a Nagy-Korallzátonynál

2019. december 01.
Az új ausztrál szállodában úgy érezhetjük magunkat, akár Ariel, A kis hableány című meséből. A fenntartható és környezetbarát szálloda ráadásul nem jelent veszélyt a Nagy-Korallzátonyra sem, sőt!

Igazi tenger alatti luxust kínál a Nagy-Korallzátonynál átadott új, víz alatti szálloda, a ReefSuits. Az exkluzív lakosztályok négy méterrel a víz alatt helyezkednek el, és csak egy alig nyolc centiméter vastag üveg választja el a vendégeket a vízalatti szobatársaiktól. Ráadásul sötétedés után a víz alatti fények hihetetlen atmoszférát teremtenek a szobákban.

Arra is remek alkalom, ha itt szállunk meg, hogy lekapcsolódjunk a digitális világról egy kis időre, hiszen a víz alatti szállodában nincs se térerő, se wifi. Ám ha nem vágyunk a hableány-élményre, természetesen hagyományos szobákban is lakhatunk, és a vízi világ helyett a csillagokban gyönyörködhetünk.

A szállodát még 2017-ben kezdték építeni, ám nem sokkal az első munkálatok után a Debbie trópusi ciklon megrongálta a helyszínt, így a helyreállítással elölről kellett kezdeni minden munkafolyamatot. A fenntarthatóság és a Nagy-Korallzátony védelme mindvégig az építészek és az építést végzők szeme előtt lebegett. Közel négyezer korallt ültettek újra a munkafolyamatok során, mely nagyban segítette a korallzátony újratelepítését a hatalmas vihar pusztítása után. 

Forrás: Marie Claire Australia
Fotó: Getty Images