Világgá mentünk: Guadeloupe – Pigeon Island

2019. december 11.
Biztosan te is gondoltál már rá legalább egyszer az életedben, hogy szívesen világgá mennél. Legalább egy kis időre. Zsolt és társa a Kundalini nevű luxus vitorlással járja egy ideje a világot, kalandjaikat ezentúl kéthetente megosztják veletek is.

A helyszín továbbra is Guadeloupe, csak a horgonyzó helyünk változik néhány naponta. Ezúttal a Pigeon Island mellett dobtuk le a vasmacskát. Nagy élet van a strandon és a part mentén végig. A turisták és a helyiek élvezik egymás társaságát. A hajóról bámészkodva nagyon kellemes a látvány. Érkezésünk után nem sokkal a strand felől beúszó snorkelinges csapatra lettünk figyelmesek, ami itt nem meglepő. Viszont arra nem számítottunk, hogy a csapat magyarul társalog. Kiderült, hogy van köztük olyan, aki nem csak nyaralni jött, hanem a szigeten él már évek óta. Érdekes infókat osztott meg velünk, például azt, hogy a szűnni nem akaró, már-már zavaróan hangos madárcsicsergés valójában egy békának a hangja. Na erre sem számítottunk.

Az öböltől nagyjából 200 méterre van egy kis sziget, Pigeon Island, ahol a növényzeten kívül semmi nincs, nem sok élet van ott, mert tényleg nagyon pici. Ellenben a víz alatt, a szigetet körülveszi egy csodaszép korallzátony, ahol bizony zajlik az élet. Snorkelingesek a víz felszínén, palackkal merülő búvárok a fenekén. A kettő között pedig annyiféle színű és formájú hal és növényzet, hogy azt sem tudtuk, merre kapkodjuk a fejünket, nem akartunk lemaradni semmiről.

Az öbölben is, ahol álltunk, meglepően sokan úszkáltak snorkeling felszereléssel, nem véletlenül. Több teknős él abban az öbölben, akik már hozzászoktak a kíváncsiskodó emberek jelenlétéhez, így bármikor csatlakozhattunk egy-egy teknőshöz, úszhattunk közvetlenül mellette, nézhettük közelről, ahogyan a tengerfenéken lévő zöld növényzetet eszi, és ha megunta a társaságunkat, egyszerűen ott hagyott minket. Némelyiknek akkora páncélja volt, mint Zsolt háta. Nagyon klassz élmény volt.

A parton jellemzően büfék, és nagyon egyszerű étkezdék vannak, a luxus inkább csak a szállodákban jellemző ebben a térségben, de az is a helyi viszonyokhoz képest nevezhető csak luxusnak. Ráadásul a hurrikánszezon minden évben szeptember közepétől október végéig tart, és ez a legtöbb szigeten meg is látszik, főleg a partok mentén. Ennek ellenére, vagy ezzel együtt is csodás a Karib-térség, és az ámulatba esés itt Gwadán, ahogy a helyiek nevezik, sem maradt el.

Horgonyt fel! Irány a következő sziget: Antigua! Vagy mégsem?…

A Kundalini vitorlás kalandjait ITT követheted nyomon!