Az én utcám: Odett

2019. december 17. |

Új rovatunkban ismert emberek vezetésével járjuk be Budapestet, titkos utcákat, eldugott boltokat és különös jelentőséggel bíró macskaköveket felfedezve. Ezúttal Odett mesélt nekünk kedvenc kutyasétáltatós helyeiről.

Odett kedvenc utcája: Bakator utca (XI. kerület)

Több mint 10 éve élek Budapesten, számtalan kerületében megfodultam már, és valamiért mindig szerencsém volt: olyan kerületekben lakhattam, amik mindig megfeleltek az éppen aktuális életritmusomnak és kedvemnek, ez pedig tökéletes választásnak bizonyult.

Laktam a XIII. kerületben, így azóta is Újlipótváros a szívem egyik csücske – a Randóti Miklós utca, Visegrádi utca, és a Pozsonyiról akkor még nem is beszéltem! Aztán hirtelen a VI. kerültben találtam magam, akkor az Andrássy út, a Semmelweis utca, és a Gerlóczy utca voltak a kedvenceim. Mostanában átkerült minden számomra fontos dolog Budára, ami pontosabban a XI. kerületet jelenti, ezért az éppen aktuális kedvenc utcám a Bakator utca a Gellérhegyen.

Az a nagy helyzet, hogy mióta kutyám van, – ez egyébként jövőre lesz pontosan 3 éve – imádok sétálni. Persze egyébként is, viszont a kutyasétáltatás tökéletes ürügy arra, hogy akár a saját városodban is turista lehess, hogy teljesen más szemmel figyeled olyankor az épületeket, az ott lakókat, a környezetet, – mennyire hangos, mennyire zöld a környék, egyáltalán milyen hangulatot kapsz el, ha éppen ott vagy. Idén októberben fedeztem fel magamnak a Bakator utcát, csodálatos őszi naplamentében, vasárnap volt. A gyerekek még kint játszottak, a felnőttek pakolták be a növényeket a kertből, éppen akkor gyúltak ki az utcalámpák, de még ott pislogott az ég rózsaszíne.

Kicsit olyan érzés kerített hatalmába, mintha a Balatonon pihennék augusztus utolsó hetében. Gyönyörű villák, pár emeletes társasházak rendezett udvarral, ezerféle növény és meseszép panoráma. Van egy kisbolt is talán a környéken, a Ménesin, de ez a legtöbb, ami a városi környezetre emlékeztet minket. Inkább sétálni szeretek, ezért nem ragaszkodom ahhoz, hogy a sarkamban legyen egy hatalmas bolt mindenfélével, sőt az egyik legjobb választásnak tűnik, ha a város zajától kicsit messzebb, vagy feljebb tud pihenni, élni, kikapcsolni az ember. Jó lenne egyszer majd ott is lakni egy kicsit!

Fotó: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás