Világgá mentünk: hello Antigua!

2019. december 25. |

Egy váratlanul kialakult helyi ciklon maradásra kényszerített minket, így pár napos csúszással tudtuk csak folytatni utunkat, de cseppet sem bántuk, mert így további három napot tölthettünk a teknősöknek otthont adó szélvédett öbölben, a Pigeon Island mellett.

A ciklon elvonult, mi pedig elindultunk, vitorlázáshoz kitűnő 25 csomós szélben, kb 2-2,5 méteres hullámokon táncolt Kundalini több órán keresztül. Ezek a körülmények nem nagyon kedveznek az olyanoknak, akik hajlamosak a tengeribetegségre. Szerencsére ez egyikünkre sem jellemző, de az utazás így is nagy izgalmakat okozott nekem, amikor egy-egy nagyobb hullámon akkorákat bukott és dőlt Kundalini, hogy ülve maradni is nehéz volt.

Egy ilyen hosszabb (több órás) utazás a hajó irányban tartásánál és a vitorlabeállításokon túl, olvasgatással, beszélgetéssel, látványban gyönyörködéssel telik. Igazi kikapcsolódás, hiszen a tengeren, a parttól x mérföldnyire sem internet, sem más szolgáltatás nem elérhető.

Megérkeztünk Antiguára. Tavaly már jártunk itt, és olyan kellemes volt az öböl hangulata,  és a hozzá tartozó kikötő, hogy ugyanott dobtuk le a horgonyt. Annyi a változás a tavalyi öbölképhez képest, hogy a szezonból adódóan egyelőre kevés hajó van az öbölben, de lassan érkeznek, és töltik meg a horgonyzó területet. November a szezonkezdés hónapja itt, a Karib-térségben, biztos nem véletlenül ekkor kerül megrendezésre, itt Antiguán egy yacht show. Erre az öbölre egyébként is jellemzően szuper yachtok érkeznek. Az itt készült videóban mutatunk is egy hatalmasat, helikopterrel a tetején. Érkezés után, megkezdtük a szokásos túránkat, csekkoltuk a partot, megnéztük mi változott, mi nem, merre van a legközelebbi bolt…

A Kundalini vitorlás kalandjait ITT követheted nyomon!

Nézd meg az előző kalandot is:

Világgá mentünk: Guadeloupe - Pigeon Island

Világgá mentünk: Guadeloupe - Pigeon Island

Biztosan te is gondoltál már rá legalább egyszer az életedben, hogy szívesen világgá mennél. Legalább egy kis időre. Zsolt és társa a Kundalini nevű luxus vitorlással járja egy ideje a világot, kalandjaikat ezentúl kéthetente megosztják veletek is.

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás