Milyen meditáció való az egyes csillagjegyeknek?

2019. július 21.
A meditáció segít fókuszálni a feladatainkra, oldja a stresszt és megnyugtat. Hogy megtaláljuk, melyik típusú meditáció illik a személyiségünkhöz, forduljunk a csillagjegyünkhöz.

A meditáció számos ága és típusa közül a csillagjegyünk segíthet megtalálni a személyiségünkhöz illő változatot, hogy biztosan el tudjunk merülni a nyugodt pillanatokban.

Kos: könyörület meditáció
A zen buddhista könyörület meditáció remek gyakorlat a Kosoknak. Fejleszthetik vele empatikus képességeiket, felülkerekedhetnek a frusztrációikon és feszültségkeltő érzéseiken. Ha elakadnak a munkájukban, a meditációnak ez a típusa olyankor is segíthet, hogy türelmesek legyenek magukkal és másokkal szemben, míg nem sikerül átlendülni a nehezebb perióduson.

Bika: változás meditáció
A gyakran makacs és konok bikának a kundalini jógában gyakorolt változás meditáció hozhat fejlődést az életében. Segít rugalmasabban hozzáállnia a hétköznapokhoz a csillagjegy szülötteinek, így több új élményben és tapasztalásban lehet részük.

Ikrek: érzékekre figyelő meditáció
Az Ikreknek szükségük van arra, hogy lelassítsanak, és jobban odafigyeljenek a fizikai és mentális állapotukra. Válasszanak olyan meditációt, mely a belső érzetekre fókuszál. Ez oldja a szorongást, enyhíti a depressziót, segít a jelenben élni a csillagjegy szülötteinek.


Rák: testet tudatosító meditáció
Minden más csillagjegynél jobban figyelnek az érzéseikre, ám emiatt gyakran elsiklanak a testi érzeteik felett. Ha rendszeresen olyan meditációt végeznek, mely a testük pozitív jelzéseire összpontosít, jobb kapcsolatba kerülnek önmagukkal, növekszik az önbizalmuk és önértékelésük.

Oroszlán: önzetlenség meditáció
Az Oroszlánok bár alapvetően nagylelkűek, ugyanakkor arrogánsak és önzőek is, ha a saját érdekeikről van szó. Az önzetlenség meditációja segít másokra figyelni a csillagjegy szülötteinek, meglátni a jót a többi emberben, így segít legyőzni az oroszlánok arrogáns vonásait.

Szűz: öröm meditáció
A Szüzek hajlamosak túl komolyan venni magukat. Ez néha jól jön, ám emiatt gyakran túl kritikusak másokkal szemben, sőt, saját magukkal is. Az öröm meditáció segít lazítani a csillagjegy szülötteinek, így pozitív gondolatokkal és érzésekkel fordulnak saját maguk és a többi ember felé is.


Mérleg: Nyugalom, stabilitás és tisztaság

A csillagjegy szülöttei rendkívül közösségi emberek, ám mélyen nagyon bizonytalanok és kevés az önbizalmuk. Emiatt rendkívül jó lehet számukra a nyugalom, stabilitás és tisztaság meditációja, mely csökkenti a félelmeiket és aggodalmaikat, amik így nem mérgezik a mérlegek hétköznapjait és önbecsülését.

Skorpió: hála meditáció
A Skorpiók legnagyobb gyengesége a bizalomhiány és irigység másokkal szemben. Ezen a hála meditáció segíthet felülemelkedni a csillagjegy szülötteinek. A pozitivitás és boldogság ideájával megtanulhatják értékelni az életük többi szereplőjét.

Nyilas: mindfulness és séta
A Nyilasok nyugtalan és kalandos természetéhez egy meditációval egybekötött séta illik a legjobban. Ez a fajta meditáció akkor is segít, ha nagy nyomás alatt van valaki, de a türelmetlenség lecsendesítésében is segíthet a csillagjegy szülötteinek.


Bak: egykedvűség meditáció
A mindig komoly Bakoknak nehéz feldolgozni, hogy nem mindenkinek ugyanaz az álláspontja, mint nekik. Nehezen bocsátanak meg, és nehezen értenek meg másokat. A buddhista egykedvűség meditáció segítségével megtalálhatják a nyitottságukat és elfogadó énjüket.

Vízöntő: ok és okozat meditáció
A csillagjegy szülöttei hajlamosak elfutni a problémák elől, és kerülni az érzelmeik kifejezését. Az ok és okozat meditáció segít tisztán látni, és könnyebbé teheti számukra, hogy megnyíljanak, így nem okoz számukra stresszt, hogy megbirkózzanak saját elfojtott érzelmeikkel.

Halak: hasonlóság meditáció
A Halak az egyik legönzetlenebb csillagjegy, ám gyakran elfeledkezik saját magáról. A hasonlóság meditáció abban segíthet, hogy saját magát is előtérbe helyezze, és ne tartson másokat előrébb valónak. Segít felismerni a csillagjegy szülötteinek azt is, hogy a szenvedéseikben, problémáikban sincsenek egyedül, így oldja a halak belső feszültségét.

Fotó: Unsplash