Álomszerű és környezetbarát hotel nyílik Norvégiában

2019. december 27.
Az északi sarkkör egyik legizgalmasabb jelensége a sarki fény, melyet Norvégiában nem is olyan sokára egy lenyűgöző környezetbarát hotelből is nézhetünk akár.

Két év múlva már eltölthetünk egy éjszakát abban a környezetbarát luxushotelben Norvégiában, ahonnan az északi fényt is tökéletes kilátással csodálhatjuk majd. A Svart hotele 2022-ben nyílik majd meg a Holandsfjorden gleccseren, az északi sarkkörnél.

A 99 hálószobás, négy éttermes és 1000 négyzetméteres wellnessrészleggel rendelkező szállodában a vendégek az aktív kikapcsolódásnak is hódolhatnak majd: akár a jégfal-mászást és az éjféli napsütésben való szabadtéri jógázást is kipróbálhatják. Ráadásul mindezt környezetbarát módon.


A luxusszállodát ugyanaz a cég tervezi, aki a híres norvég vízalatti szállodán is dolgozott. A fő célkitűzésük pedig az volt, hogy megalkossák a világ első energiapozitív szállodáját. Azaz több energiát termeljenek, mint amennyit felhasználnak a működése során. Úgy tervezik, hogy az első öt évben teljesen leválnak az áramhálózatról, karbonsemlegesen és zero waste módon működnek majd. Emellett mindent úgy terveztek meg, hogy a lehető legkisebb hatással legyen a környezetre. Például a fa tartószerkezet a tenger fölött helyezkedik el, hogy ne zavarják a tengeri élőlényeket. Természetesen napelemekkel látják el a tetőt és környezetbarát építőanyagokat használnak.

A hotel hatalmas üvegfelületei lehetővé teszik, hogy aki a sarki fényt szeretné látni, annak ki se kelljen mozdulnia a szobájából vagy a szálloda valamelyik étterméből és bárjából. 

Forrás: Mirror
Fotó: Unsplash