Az asztrológia szerelmesei a Maldív-szigetekre menjenek nyaralni

2020. január 18.
Ha még nem szerepelne rajta, ideje minden asztrológia-rajongónak felvenni bakancslistájára a Maldív-szigeteken található Anantara Kihavah nyaralókomplexumot! Ez az egyik legtökéletesebb hely ugyanis a csillaglesre, ráadásul saját guru is jár hozzá, aki segít eligazodni abban, mit üzennek a csillagok.

Az UNESCO Ember- és bioszféra programjának keretén belül védetté nyilvánított bioszféra-rezervátumban, a Maldív-szigeteken található Baa-atollon elhelyezkedő Anantara Kihavah luxusnyaralóhely nem csak a kristálytiszta víz miatt lehet vonzó. Ez az egyik legtökéletesebb hely ugyanis az éjszakai csillagmegfigyelésre. Ráadásul a szálloda saját égszakértője magyarázza el, mit is jelent a csillagok aktuális állása.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Surrounded by crystal clear waters and with nothing but the sky overhead, find yourself in your element from the link in our bio. #anantarajourneys

Anantara Kihavah Villas (@anantarakihavah) által megosztott bejegyzés,


Az Indiai-óceán kellős közepén szerencsére a fényszennyezés sem zavarja az éjszakai kilátást, így mind az északi, mind a déli félgömb égboltjának csillagképei megfigyelhetők a szálloda saját csillagászati obszervatóriumából. Az asztrológiát pedig luxus koktélbárral kombinálták a szálloda tervezői, így pezsgőt kortyolgatva is elemezhetjük a csillagok állását. Ha szeretnénk jobban megismerni a csillagokat és bolygókat, vagy csak a tiszta éjszakai égboltban akarunk zavartalanul gyönyörködni, akkor is a legjobb helyen járunk az Anantara Kihavah hotelben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lost in the constellations at our SKY bar is the beginning for a night to remember.

Anantara Kihavah Villas (@anantarakihavah) által megosztott bejegyzés,


A víz fölé épült Sky-nak nevezett obszervatóriumban saját mesemondó guru, a maldív-szigeteki őslakos Ali Shameem segít eligazodni a csillagok állásán. Ő azzal töltötte gyermekkorát, hogy a konstellációkat figyelte meg és rajzolta le, majd felnőve hivatásos csillagász lett. Az asztronómia iránti szeretetét és érdeklődését adja át minden este a vendégeknek. “Az éjszakai égbolt olyan, mint egy térkép. Megmutatja, hol a helyünk a hatalmas bolygóközi térben. És olyan, mint egy időkapu. Évmilliókkal ezelőtti állapotokat láthatunk az égen” – mondta Shameem, akinek egyébként az Omega Centaura a kedvenc csillagképe.

Ha elég szerencsések is vagyunk, akár a Szaturnusz sárga gyűrűit vagy a Jupiter öveit is megpillanthatjuk, de az mindenkinek garantált, hogy a horoszkópjának megfelelő csillagképet megfigyelheti a tiszta éjszakai égbolton, ráadásul egy kényelmes nyugágyban fekve, kezében a kedvenc koktéljával.

Forrás: Popsugar, The Lonely Planet
Fotó: Unsplash