A 16 legszebb strand a világon

2018. január 16.
A nyár ugyan még messze van, de talán pont emiatt ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy forró homokról és a végtelenbe vesző horizontról álmodozzunk. Mutatjuk, hogy szerintünk melyek a világ legszebb célpontjai, ha tenger melletti strandolásra vágyunk.

A Maldív-szigetek, Tahiti vagy Thaiföld – a világ tele van hihetetlen strandokkal, ahol kellemesen elnyúlhatunk a homokban és elfelejthetjük a mindennapi gondjainkat. És mivel ez olykor életmentő, fedezzétek fel velünk a világ 16 legszebb strandját!

1. Anse Source d’Argent (Seychelles-szigetek)

Igazi klasszikus: finom homokos part ameddig a szem ellát, türkizkék tenger, amibe csodálatos lemerülni, és fenséges ezüstszürke sziklák. Az Anse de Source-t, ezt a Seychelles-szigetek közepén megbúvó kincset gyakran mondják a világ legszebb strandjának. Ha túl sok a napsütés, kellemes árnyékot is találunk a sziget buja növényei között. Igazi földi paradicsom.

2. White Beach (Fülöp-szigetek, Boracay)

A szigetcsoport közepén fekvő aprócska szigetet, Boracay-t 2012-ben a világ legjobb szigetének választották meg a Travel+Leisure utazási magazin szavazásán, és éppen fenséges strandjáról, a White Beach-ről a leghíresebb. Az emberek nemcsak apró szemű fehér homokját értékelik nagyra, hanem fenséges pálmafáit is, amelyek a gyalogos útvonalak mentén díszelegnek.

3. Diani (Kenya)

A kenyai strand a legszebb Seychelles-i strandokhoz méltó. Helyét a listán a paradicsomi tájnak köszönheti, amely körbeveszi.

4. Ses Illetes (Baleári-szigetek, Formentera)

Ez az érintetlen paradicsomi táj Formentera szigetének közepén fekszik, ahol a finom homok és a kristálytiszta víz minden gondunkat elfeledteti velünk. Kihagyhatatlan.

5. Santa Giulia (Korzika, Porto Vecchio)

Már nem újdonság, hogy Korzika sok meglepetést tartogat. Ezek között vannak a lélegzetelállító tájak és a kristálytiszta vízű strandok. Közülük is az egyik legszebb Santa Giulia: szinte átlátszó homokjával és a türkizék tengerrel igazi földi paradicsom, ahol tökéletesen kipihenhetjük magunkat.

6. Berchida Nuoro (Szardínia)

Sokak szerint Olaszország legszebb strandja. Hatalmas előnye, hogy adottságai ellenére soha nem túlzsúfolt. Berchida Nuorót kékes-zöldes vizével, világosszürke homokjával és százéves borókáival egymás után háromszor szavazták be Olaszország tíz legszebb strandja közé mielőtt 2008-ban megszerezte az első helyet is.

7. Champagne beach (Vanuatu)

A helyiek és a turisták is imádják. A sok Vanuatu-beli gyönyörű strand közül a Champagne beach kristálytiszta vize és aranyszínű homokja miatt emelkedik ki (innen kapta a nevét is). Ha Óceániában járunk, ne hagyjuk ki.

8. Whitehaven (Ausztrália)

A strandot szinte tökéletesen fehér homok borítja, ezért Fehér Paradicsomnak is hívják. Ha elnézünk a távolba, csak a türkizkék színt látjuk ameddig a szem ellát. Egyébként A Karib-tenger kalózai stábja itt szállt meg az utolsó rész forgatása alatt.

9. Playa Hermosa (Costa Rica)

Costa Rica egyaránt híres elképesztő faunájáról és flórájáról. Többek között csodálatos strandokat is találunk itt, ezek közül az egyik leghíresebb a Playa Hermosa. Kristálytiszta vize és finom szemcsés homokja miatt méltán viseli a nevét.

10. Baia do Sancho (Brazília)

A Trip Advisor felhasználói harmadszor választották meg a a világ legszebb strandjának. A Fernando de Noronha szigetcsoportban található, ami eleve az UNESCO világörökségének a része. Különösen gazdag flórája és faunája miatt a szörfözők és a sziklaugrók kedvenc helye is. A turisták pedig nem győznek álmélkodni az átlátszó vizet, a fenséges sziklafalakat és a finom homokot látva.

11. Tulum (Mexikó)

Ha valaki pihenni akar Mexikóban, akkor sokkal inkább ide menjen, mint Cancúnba vagy a Playa del Carmenre. Nem sok strand dicsekedhet azzal, hogy a világ egyik leghihetetlenebb régészeti kincsének lábainál fekszik, a tulumi srand viszont igen, hiszen a Tulum Nemzeti Parkban található, és szinte érintetlen, nincsenek a közelében beépítések, ami külön vonzerőt biztosít neki.

12. Maya Beach (Thaiföld)

A Leonardo DiCaprio-rajongók kell hogy emlékezzenek a Maya Beach-re, hiszen itt játszódik A part című film cselekménye. És meg is lehet érteni, hogy a rendező miért ezt a partszakaszt választotta helyszínül, ahol a zöldbe hajló víz színe egyértelműen árulkodik a víz alatti élővilágról.

13. Plage de Marinha (Portugália)

Érthehető, miért tartják sokan a Plage de Marinhát Algarve legszebb strandjának. Türkizkék vizéből fenséges szikák nyúlnak ki, amelyek a természetes eróziónak köszönhetően különleges formákat öltenek.

14. Emerald Beach (Japán)

Japán rendkívül kevés ingyenesen használható strandjai közé tartozik, és egészen különleges hely. Az Okinawa szigetcsoporthoz tartozó strand finom homokja és átlátszó vize rengeteg helyi lakost is vonz. A japán nagyvárosok nyüzsgése után itt a nyugalmat is megtalálják.

15. Matira Beach (Bora Bora)

Bora Bora rengeteg gyönyörű strandja között a Matira beach vonzereje a fenséges lagúnában rejlik, ahol jókat lehet fürdeni és közben egészen különleges tájban gyönyörködhetünk. Bónusz, hogy ha aktívabb pihenésre vágyunk, akkor itt kenuzáshoz és sznorkelezéshez is ideális helyszínre találunk.

16. Myrtos (Görögország, Kefalónia)

Az irreálisan kék tenger színe olyan, mintha álmodnánk – pedig a myrtosi strand valóság. A görög sziget partszakasza elsősorban a víz színével csábít, de a fehér homokból kinövő fenséges sziklák is különlegessé teszik a helyet.