Világgá mentünk: az AFK Légióval

2020. március 04.
Továbbra is a Karib-térségben visz minket a szél és a szívünk szigetről szigetre. St. Thomason vagyunk, egész pontosan Red Hookon.

Általában ezen a szigeten csatlakoznak hozzánk a vendégeink, a repülőtér és a kompállomás közelsége miatt praktikus találkozási pontnak bizonyul. A szigetek között menetelve a Kundalinivel akár már szűk egyórás vitorlázással is eljuthatunk némelyik szigetről egy másikra. Nagyon kényelmes dolog ez, nem véletlenül a Virgin-szigetek a charterezés központja.

Az egyetlen apró nehézség abból ered, hogy egyes szigetek Amerikához tartoznak (USVI), és ugyanazoknak a szigorú beutazási és tartózkodási szabályozásoknak kell megfelelnie az ideutazóknak, mintha Amerikába mennének. Valójában nem nevezhetem ezt nehézségnek, inkább egy időigényes procedúrának, de a regisztráció után folytatódhat a kaland.

Most azonban nem szokványos kalandsorozat vette kezdetét, és nem is a megszokott legénységgel jelentkezünk, ugyanis elkészült az AFK Légió és a Kundalini Sailing első közös videója. Stílusosan Szirmai Gergelyt idézve, kezdődjön egy barbáribb kaland! Üdv a fedélzeten! 🙂

A nagy reptéri egymásra találás és köszöntés után, néhány pohár helyi sör és egy hamburger társaságában folytatódott az örömködés a parton.

Másnap indulás Jost Van Dyke-ra, majd Tortola, Peter Island, Ginger Island, Virgin Gorda, Mahoe Bay. A fiúk sorra járták a szigeteket, az érintetlen, és a turistáktól hemzsegő öblöket. Voltak delfinek Soper’s Hole-ban, teknősök Ginger Islanden, hajóroncsok Tortolán. A stoppolástól kezdve a sznorkelezésen át a horgászatig minden volt, ami egy vitorlás kalandhoz kell, bár a horgászatból végül nem lett vacsora, hiába lettek előzetesen megetetve a csalihalak, nem jött a nagy fogás.

Minden férfias bájukat bevetve sikerült egy platós kocsit lestoppolnia a fiúknak, úgyhogy a feelinges platón utazás sem maradt el. A barbáribb jelzőnek eleget téve benéztek kicsit a csillogás mögé is egy ship yardon Nanny Cay-en, majd ledobták a horgonyt a The Bight nevű meseszép öbölben, aminek a látványát csodás drónfelvételekkel próbáljuk prezentálni nektek a videóban. Innen folytatjuk…

A Kundalini vitorlás kalandjait ITT követheted nyomon!