Ezek a hazai top kirándulóhelyek gyerekeseknek

2020. július 18.
Nem kell messzire utaznunk, Budapesttől mindössze 1 órányira, a Cserhát-hegységben található híres települések számos családi programok kínálnak a nyári hétvégékre. Hollókő mesenapot rendez, Mátraverebély-Szentkúton a gyerekek fegyelmezése nélkül is meghallgathatók a szabadtéri szentmisék, Ipolytarnócon pedig egyedülálló fatörzsbarlangtúrát szerveznek.

A világörökség részeként számon tartott Hollókő minden évszakban ideális kirándulóhely a családoknak tanösvényeivel, mesejátszóterével és a várral. Az ófaluban most ennél is többet kapnak a látogatók. Az apró palóc házak között kincsvadászat, fakanálfestés, korongozás, kutyatánc-bemutató, a vár előtti téren lovaglás és íjászbemutató, a templom melletti Petőfi úton pedig termelői piac és kézművesvásár várja a családokat július 18-án, szombaton.


Pár kilométerrel odébb, az erdővel körülölelt nemzeti emlékhellyé nyilvánított Mátraverebély-Szentkút igazi csodatévő hely. A bazilikában található Szűzanya-szoborhoz és a kegyhely forrásvizéhez számtalan csoda kötődik. De már csak azért is érdemes vasárnaponként ellátogatni ide, mert a szabadtéri miséken, ahová zarándokok érkeznek az ország minden pontjáról, úgy hallgatható meg a szentmise, hogy a gyerekek is élvezik; nem kell őket fegyelmezni. Aki több napra tervez, az a hotelben is megszállhat, ahonnan számos túraútvonal, helyi látnivaló bejárható.


A világhírű, ősvilági Pompejiként is ismert Ipolytarnócon szinte minden hétvégére jut egy őslénytúra, ahol a 17 millió éves ősmaradványok lelőhelyén kalandozhatunk. Július 25-én például a nagyobb gyerekekkel egy 10 kilométeres, az országhatárt átszelő túrán, a Mucsinyi fatörzsbarlang felfedezésére indulhatnak a családok.

További információt itt találtok!

www.szentkut.hu, www.holloko.hu, www.osmaradvanyok.hu

Olvastad már?