Kastélytúrák pizsamában: virtuális utazás Versailles-tól Schönbrunnig

2020. április 26.
Ha még sohasem jártunk Versailles-ban vagy a Buckingham-palotában, akkor azért, ha pedig már élőben is megcsodálhattuk ezeket a kastélyokat, akkor az emlékek felidézéséért érdemes ellátogatnunk virtuálisan is ezekre a lenyűgöző helyekre – úgy, ahogy még a királyok (és királynők) sem járnak ezeken a helyeken, akár pizsamában is.

Az internetnek és a virtuális élményeknek nagy szerepe van abban, hogy az utóbbi hetekben kicsit kevésbé érezzük magunkat beszorítva a négy fal közé. Gyönyörködhettünk már a világ legszebb tavaszi kertjeiben, megcsodálhattuk a leghíresebb múzeumok kiállításait online. Most a legpatinásabb kastélyokba látogathatunk el virtuálisan, szintén a Google Arts & Culture segítségével.

A versailles-i palota

Az egyik leglenyűgözőbb virtuális túra XIV. Lajos, a Napkirály udvarát mutatja be. Nem csupán a palotát csodálhatjuk meg az interneten keresztül, hanem a Versailles-ban felhalmozott műalkotások és műkincsek sokaságában is elmerülhetünk, és akár a híres Tükörteremben, a kastélykertben is sétálhatunk.


Buckingham-palota

Mivel a Buckingham-palotának csak bizonyos részei látogathatók a való életben, igazán különleges élmény virtuálisan bejárni azokat a termeket is, amelyekbe másképp nem volna lehetőségünk bepillantani. Ráadásul híres tervezők csodás ruháiban is gyönyörködhetünk, mivel a Google a 2018-as londoni divathéten készítette a felvételeket a virtuális túrához.

Az edinburgh-i kastély

Skócia ősi, sziklaszirten álló erődjének körbejárásához nem kell felmásznunk az orom tetejére. A kanapénk kényelméből járhatjuk be az egész kastélyt.

Olvastad már?

A schönbrunni kastély

Nem csak a való életben, a virtuális túrák közül is az egyik legnépszerűbb a bécsi schönbrunni kastély, amely az UNESCO Világörökség része. A Habsburgok nyári palotáján túl az itt összegyűjtött műkincsekben is gyönyörködhetünk.


A szentpétervári Katalin-palota

Ez a különleges virtuális túra nem műkincsek vagy belső szobák között kalauzol el. Az orosz történelem ikonikus palotájának építészeti szépségeit tárja elénk a felvétel. A rokokó palota az egyik leghíresebb orosz cárnő, Nagy Katalin nyári szállása volt.

A casertai királyi palota

A 18. századig nápoly királyának adott otthont az Európa legnagyobb palotájának számító casertai királyi palota, amely azóta is az egyik legimpozánsabbnak számít nemcsak a kontinensen, de a világon is. A virtuális túra kívül-belül végigkalauzolja a látogatókat.

Olvass tovább!

Forrás: Travel & Leisure
Fotó: Unsplash