Három bakancslistás hely Magyarországon

2020. július 26.
Hol érdemes naplementét nézni, lábat áztatni, pipacsmezőben sétálni? Merre induljunk, ha medvét etetni vagy éppen barlangban aludni támad kedvünk? Kocsis Noémi könyve, a Bakancslista – Magyarország, az első kifejezetten élményközpontú hazai útikönyv. Kifogyhatatlan az ötletekből!

Kocsis Noémi 777 izgalmas hazai úticélt bemutató könyve a szokásos, tájegységenkénti tagolás helyett különböző élménytípusokra ad szuper ötleteket. Elvonulás, vérpezsdítő szórakozás, kulturális programok, gasztronómiai élvezetek – mindent megtalálhatunk a könyvben. De az is megtalálhatja a számítását, aki történelmi nevezetességeket, változatos túraútvonalakat keres. Mutatjuk a kedvenceinket, ahol egy gyereknek is tudunk még újat mutatni!

Moss aranyat a Dunából! BARANYA MEGYE, MOHÁCS

Mikor: tavasztól őszig | Kinek: bárkinek | Ár: T T

A Ficánka kishajóval a Duna vadregényes mellékágaiba belesve figyelheted meg az itteni gazdag élővilágot. Részt vehetsz egy rétisas-expedíción, eltölthetsz egy feledhetetlen napot fürdőzéssel vagy bográcsos főzéssel, de ha csak egy órácskád van magadra, körbehajózhatsz a megújult Szabadság-sziget körül. Talán a legjobb program az aranymosás, amelyből a múlt század elejéig több család élt Mohács térségében. A hajókirándulásokon kikötővé válik a varázslatos homoksziget, ahol nemcsak bemutatják az aranymosók több évszázadon keresztül végzett mesterségét, de magad is szerencsét próbálhatsz, majd a Dunából mosott felbecsülhetetlen értékű aranyat haza is viheted.

Járj végig egy csigatúrát! ZALA MEGYE, ZALAKAROS

Mikor: egész évben | Kinek: bárkinek | Ár: ingyenes

Természetesen nem kell vánszorognod, de az igaz, hogy a természet élvezetén túl a lassításra és a szemlélődésre szerették volna megadni a módot a zalakarosi Csiga-túra tanösvény kialakítói, a „slow life” mozgalom jegyében. Ennek érdekében még egyedi tervezésű relaxációs hullámpadokat is elhelyeztek az útvonalon, de van békamenedék és sünodú is, ahol ezeket az állatokat közelebbről is megfigyelheted.

Csússz le a Kárpát-medence leghosszabb szárazföldi csúszdáján! CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE, MAKÓ

Mikor: bármikor, csapadékmentes időben | Kinek: bárkinek | Ár: T

A makói Lombkoronasétány a Maros jobb partján, az ártéri erdőben épült látványosság, madárátvonulási területen, 8-10 méter magasságban fut. A sétány egyik pihenőjében a kupola a vöröshagymát, a városnak világhírt szerzett zöldséget formázza, a 20 méteres kilátótoronyból pedig zsákon ülve 40 métert csúszhatsz le zárt térben a talajig.

Bővebben a könyvről ITT olvashatsz!

Olvastad már?