Legalább képzeletben utazzunk! – 5 távoli tájak inspirálta dekortipp nyárra

2020. július 19.
Habár a koronavírus-járvány mindannyiunkat a négy fal közé kényszerített, és sokunknak keresztülhúzta a vakációra vonatkozó terveit, azt semmi sem gátolhatja meg, hogy legalább fejben messzi tájakra kalandozzunk. Mivel az elmúlt hónapokban életterünk jelentősen csökkent, a legjobb, amit tehetünk, ha kihozzuk a maximumot abból, amink van, és becsempésszük a nyaralás hangulatát az otthonunkba!

Brit elegancia

Nem kell a királyi család tagjának születnünk ahhoz, hogy arisztokratának érezzük magunkat. A vintage stílus ma már nem az ódon kastélyok jellemzője, hanem bárkié, aki szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amiknek története van. Idén nem szükséges egy egész garnitúrára beruházni, elég, ha csak pár kinccsel dobjuk fel az életterünket. Ha mi nem mehetünk az Egyesült Királyságba, akkor hozzuk haza!

Irány Japán… vagy Skandinávia?

Úgy tűnik, hogy a klasszikus japán lakberendezési stílus idén sem megy ki a divatból, csak kiegészül egy kis skandináv hatással. Az új japandi névre keresztelt irányzatot a natúr színek, a praktikum, a letisztultság és a természetnek való tiszteletadás jellemzi. Az ismét rohanóvá váló életünkben szükségünk van arra, hogy legyen egy hely, ahol zen üzemmódba kapcsolhatunk és megpihenhetünk a kinti világ zűrzavara után.

Mediterrán hangulat

A kék nyugalmat áraszt magából, ami nem meglepő, hiszen az a tenger, vagyis a szabadság színe. Ezt a mindig divatos, soha nem unalmas árnyalatot nem csak a fürdőszobában használhatjuk. Ha elég merészek vagyunk, akkor egy monokróm, a falakat és a plafont egyaránt beborító kék színre is rászánhatjuk magunkat! Ez még nem elég? Akkor dobjuk fel a belső tereket természetes vizek ajándékaival! Használjuk szabadon a fantáziánkat és a partról összegyűjtött, kincseket – például kagylókat –, és dekoráljuk vele otthonunkat!

Vár a dzsungel

Ki ne akarta volna legalább már egyszer Tarzannak vagy Janenek érezni magát életében? Nem feltétlenül kell Brazíliáig utaznunk ahhoz, ha szeretnénk belevetni magunkat az esőerdő indái közé. A szobanövények ismét reneszánszukat élik. Segítségükkel nemcsak otthonunk hangulatát dobhatjuk fel, hanem a szoba levegőjét is tisztithatjuk – ami valljuk be, áldás lehet a hőségben, amikor nem merünk ablakot nyitni. Próbálkozhatunk zöldre festett falakkal is, nem lőhetünk vele mellé, hiszen ez az idei év egyik legdivatosabb színe!

View this post on Instagram

Yesterday I had absolutely NO plans to repot these palms because I was just being lazy(it was Fathers day after all😉) and I knew it would be a big undertaking because they are so massive! . Welllll…… . Since one of my granddaughters friend decided to knock it over along with 3 other plants- What the hell??!?! Why not spent the afternoon repotting and refilling and sweeping and vacuuming……..😑😑 . . . . . . #howihaven #thriftedsaywhat #plantsmakepeoplehappy #interiorwilding #boldbohemians #houseplantclub #nestandthrive #mochagirlplace #sodomino #apartmenttherapy #littlebudgetbigstyle #sorealhomes #decorhastagfeed #inmydomine #myplantlovinghome #howyouhome #lonnyliving #lesshousemorehome #mythriftedhome #abmathome #interior_and_living

A post shared by 𝕋𝕣𝕒𝕔𝕖𝕪 ℍ𝕒𝕚𝕣𝕤𝕥𝕠𝕟 (@mochagirlplace) on

Feltámad a vadnyugat

Egy új jelenség, a biofília, a természet szerelmeseinek kedvez úgy, hogy a tervezők a kézműves munkára és az újrahasznosított – például fa – anyagokra fektetik a hangsúlyt. Bár idén elmaradtak a fesztiválok, de 2020 legtrendibb bútoraival otthon is hippinek érezhetjük magunkat. Idézzük fel Földanya hangulatát rattan, nád, vagy festetlen fából készült darabokkal! A natúr színek a gyökereinkre, a természetre emlékeztetnek minket – nem csoda, hogy megnyugtatóan hatnak ránk. Egészítsük ki egy kis makraméval, egy szép szőnyeggel, néhány jól megválasztott, kézzel készített tárggyal, hogy képzeletben egy westernfilmben érezhessük magunkat!