Most tervezed a nyaralást? Mutatjuk a legjobb úticélokat!

2021. augusztus 08.
Az elmúlt hónapokban újra felpezsdült az élet, és sokan már eddig is kihasználták, hogy újra szabadabb az utazás. Vannak azonban olyanok, akik inkább a nyár végére vagy őszre időzítik a külföldi pihenést. Nekik adunk most tippeket, hiszen egyáltalán nincs késő, hogy olyan külföldi városok felé vegyük az irányt, amelyek a Budapestről közvetlen járattal is elérhetők.

Tengerpart és történelem Cipruson

Bár sokan csak az all-inclusive hotelekről és a vízparti pihenésről ismerik Ciprust, valójában sokkal több lehetőség lakozik benne. Tökéletes választás azoknak, akik szívesen pihennek a tengerparton, de azoknak is ajánljuk, akik a történelmi nevezetességek iránt is érdeklődnek. Legyen szó az ország legrégebbi városaként számontartott Lárnakáról, vagy a többezer éves ókori emlékeiről ismert Páfoszról, rengeteg helyi látványosságot rejtenek Ciprus építészeti emlékei és múzeumai. Míg Lárnaka legnagyobb látványosságai a messze földön híres Szent Lázár templom, valamint az ősi Kition erőd, addig Páfoszban nem szabad kihagyni a világhírű mozaikok és hozzájuk tartozó villák régészeti leleteit, a tengerpart mentén feltárt királysírokat, illetve az évezredes múltú bizánci templomokat.

nyaralas-utazas-budapest-repules

Marseille, Provance kapuja

Azoknak, akik a kirándulást és a városnézést részesítik előnyben, Marseille biztosan nem okoz csalódást. Franciaország második legnagyobb városa egy kikötőváros, amelyet időszámításunk előtt 600 körül alapítottak. A világ ötödik legnagyobb kikötőjén kívül számos nevezetességet meglátogathatunk Marseille-ben, például a Monte Cristo grófjából ismert If várát, a neobizánci stílusú Notre Dame de la Garde Székesegyházat, de lazulhatunk a városi Borély parkban is, vagy akár filmes helyszíneket is felkereshetünk, például a Taxi filmek jeleneteit végigkövetve. A gasztronómia szerelmeseinek is színes palettát nyújt Európa második legnaposabb városa: a Le Cours Julien negyedben a hangulatos bárok, könyvesboltok és kávézók sora várja a finomságokra éhezőket. 

Luxus, csillogás és sivatagi túra Dubajban

Az elmúlt években a magyarok körében is egyre népszerűbb célpont Dubai, ami nem csoda, mert aki egyszer megismeri, annak utána is visszahúz a szíve az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városába. Csillogás, luxus és gazdagság – ez az, ami legtöbbünknek először eszébe jut Dubairól, és aki erre vágyik, az meg is találja a helyenként 12 sávos autóutakat, a világ legmagasabb épületét, a Burj Kalifát, a luxushoteleket és az óriási bevásárlóközpontokat is. Azonban érdemes ezeken túlmenően kipróbálni a hajókázást a Deira negyedben, bevetni magunkat egy egynapos sivatagi túrába, elutazni a csodálatos látványt nyújtó Al Quadra Lakes-hez, vagy akár meglátogatni a Miracle Gardent, a világ legnagyobb virágos kertjét. 

nyaralas-utazas-budapest-repules

Tökéletes relaxáció Hurghadában

Hurghada azoknak kedvez, akik szabadság alatt szívesen választják az édes semmittevést és pihenést. A Vörös-tenger riviérájaként is emlegetett városban csodálatos természeti szépségek várnak a látogatókra. A színes korallzátonyok és a hajóroncsok kiváló búvárkodási lehetőségeket nyújtanak, de persze aki inkább csak fürdőzésre vágyik, azoknak rendelkezésre áll a helyi all-inclusive szállodák teljes ellátása. Este pedig jöhetnek Hurghada nyüzsgő bárjai és szuper éttermei. A rossz időtől pedig nem kell félni: a területen egész évben garantált a ragyogó égbolt és napsütés.

A felfedezés öröme Isztambulban

Végül, de nem utolsó sorban, ha valaki egy igazán pezsgő és lüktető városban nyaralna szívesen, akkor Isztambulnál nem is találhatna megfelelőbb célpontot, a Pegasus légitársasággal pedig kevesebb, mint 4 óra alatt odarepülhetünk a Budapest Airportról indulva. Törökország gazdasági és kulturális központja annyi látványosságot tartogat, hogy szinte egy hét is kevés azok felfedezésre. Mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné mindenki számára, ráadásul Isztambul történelmi negyedeit az UNESCO is a világörökség részeinek nyilvánította. Topkapi palota, Kék mecset, Hagia Sophia, Ortaköy mecset, Galata-torony, és még sorolhatnánk. De nem lehet kihagyni a két ismert bazárt és a Beyoglu városnegyedet sem. 

Aki még nem foglalta le az idei nyaralást, egyáltalán nincs elkésve, hiszen a Budapest Airportról számos városba utazhatunk közvetlen járatokkal, a repülős utazás pedig biztonságos. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren számos intézkedés történt az elmúlt hónapokban, amelyek biztosítják a nyugodt repülést, nekünk csak az a feladatunk, hogy betartsuk ajánlásokat. 

Itt az ideje, hogy újra felfedezzük az életet együtt, csak rajtatok múlik, hogy melyik országgal kezditek!

Olvass tovább!