Közösségi profil állást terem

2014. január 06.
Manapság egy közösségi profil sokkal beszédesebb egy kézzel írt önéletrajznál. Biztosan te is nagy hangsúlyt fektetsz rá, de vajon ügyesen csinálod? Fogadd meg tippjeinket, dolgozz az online éneden, és szerezd meg az áhított állást!

 

Bánj jól a szavakkal!

Az ügyes HR-esek kulcsszavak alapján is vadásszák a leendő munkaerőt, így fontos, hogy minden rád jellemző tulajdonságról írj az adatlapodon. Szerepeljen minden apróságnak gondolt munka, önkéntes tevékenység, de az összes hobbid is. Biztosan van olyan szabadidős elfoglaltságod, amit a szenvedélyed, és profin űzöd – ki tudja, talán egy nap abból keresed majd a kenyered.

Tekints előre!
Ne a múlton rágódj, inkább mutasd meg, milyen céljaid vannak a jövőre nézve – így céltudatosságot és határozottságot sugárzol. Amint kitalálod, mit akarsz, megnyílnak a kapuk előtted. Ha pedig valóban céltudatos vagy, ne csak várd a felkérést, hanem te magad is keress olyan cégeket, társaságokat, amelyeknek szívesen dolgoznál. Az online térben minden megtalálható, talán álmaid állása is.

Alkoss véleményt!
Nem csak úgy tudod felhívni magadra a figyelmet, ha közvetlenül kopogtatsz a cégeknél – teheted ezt óvatosabban, ugyanakkor sokkal ügyesebben is. Oszd meg és kommentáld a neked tetsző vállalatok posztjaid, így felfigyelhetnek rád. Sosem tudhatod, mikor írsz olyan hozzászólást, amivel hozzáadsz a tevékenységükhöz. Légy kreatív és innovatív, reagálj úgy, ahogy másoknak eszükbe sem jutna, így megjegyzik a neved, és ki tudja, talán az állásajánlat sem marad el.

Építsd a kapcsolataidat!
Dolgozz előre: ismertess össze olyan embereket egymással online, akiknek gyümölcsöző lehet a szakmai együttműködésük. Hidd el, ezt a szívességet sosem felejtik el neked, és a jövőben viszonozzák majd – talán akkor, amikor a legnagyobb szükséged van rá. A lényeg, hogy tudj előre gondolkodni, és olyan utakat találni, amelyek elvezetnek álmaid állásához.