A világ legjobban fizető, stresszmentes munkái

2014. augusztus 07.
Szeretnénk sokat keresni, de úgy, hogy ne kapjunk közben szívinfarktust? Abszolút lehetséges! Laurence Shatkin, karrierszakértő összegyűjtötte nekünk a legstresszmentesebb, de mégis meglehetősen jól fizető munkákat, ezek közül szemezgettünk most mi is.

Élelmiszer Tudós

Ők analizálják az ételek összetételét és megállapítják, hogy alkalmasak e fogyasztásra, mielőtt az üzletek polcaira kerülnének. Az ételek társasága csendes, nyugodt munkakörnyezetet biztosít, ráadásul még ebédet sem kell vinnünk magunkkal a munkába.
Éves fizetés: $65,340
Stressz tolerancia: 55,8

Csillagász

Több ezer éves múltú szakma, ahol azért fizetnek minket, hogy a csillagokban gyönyörködjünk! Igaz, hogy magas fokozatú tanulmányokat követel, de meglehetősen jó a fizetés, és munka közben lehet elmélkedni az univerzum nagy kérdésein.
Éves fizetés: $110,440
Stressz tolerancia: 62,0

Kockázatelemző

A kockázatok elemzése ironikus módon az egyik legkockázatmentesebb, bár valószínűleg nem is túl izgalmas munka. Kárpótoljon a bő kézzel mért fizetés.  
Éves fizetés: $107,740
Stressz tolerancia: 63,8

Optometrista

Az optometrista a tévhitekkel ellentétben nem szemész. Persze azért ők is a szemet vizsgálják, de csak felírják a megfelelő szemüveget vagy kontaktlencsét, a betegségekkel már nem foglalkoznak, így nem is kell kötőhártya-gyulladás, vagy más kellemetlen szembetegség elkapásától tartaniuk. 
Éves fizetés: $111,640
Stressz tolerancia: 70,3

Művészeti vezető

Magazinok, televíziós produkciók vagy csomagolások vizuális stílusának megtervezéséért felelnek. Ez a munka egyrészről sok kreatív energiát mozgat meg, az alkotás pedig köztudottan nagyon jó stresszlevezető. A jó fizetés már tényleg csak a hab a tortán.   
Éves fizetés: $96,650
Stressz tolerancia: 69,0

A stressz tolerancia értéket egy 0-tól 100-as skálán számítják, ahol az alacsonyabb érték kevesebb stresszt jelent. Az alapján számítják, hogy a dolgozóknak mennyi kritikával és stresszel kell megbirkóznia a munkahelyén. Az éves fizetések amerikai dollárban értendőek és az amerikai dolgozókra vonatkoznak az O*NET adatai alapján.