Ez a málnáspite-recept az egyik nagyon nagy kedvenc a családban. Mindenki imádja. Néha úgy rákattannak, hogy kétnaponta süthetem a pitéket. A pite tésztája a „Best Pitetészta Ever”: puha és omlós, és minden gyümölccsel működik. Nyáron általában a friss gyümölcsöket becukrozom, és úgy töltöm meg a tésztát. Szezonon kívül viszont előbb összefőzöm a gyümölcsöket egy kellemes töltelékké. Imádni fogjátok!
Hozzávalók a pite alapjához:
- 500 g liszt
- 3 ek. cukor
- 200 g hideg vaj
- 1 mk. szódabikarbóna
- 1 cs. sütőpor
- 2 tojás (M-es)
- 2 dl hideg víz
Elkészítése:
- A hideg vajat apróra kockázzuk.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
- Hozzáadjuk a vajat, és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vizet, majd robotgéppel elkeverjük.
- A kész tésztagombócunkat gyors mozdulatokkal kinyújtjuk. (Gyorsan, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünktől.)
- A tésztát a piteformánkba simítjuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.
Málnatöltelék hozzávalók:
- 350 g fagyasztott málna
- 180 g cukor (ízlés szerint lehet több is)
- 1 kk. vaníliapaszta
- 4 ek. keményítő
Elkészítése:
- A fagyasztott málnánkat egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
- Ha a málnánk már összeesett és teljesen szétfőtt, hozzáadjuk a vaníliát.
- Amint a málnánk már igazán híg és egynemű, elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve, magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
- A kész a töltelékünket beleöntjük a pitetésztába, és 175°C-on alul-felül sütésen kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- 2-3 óra alatt kihűtjük, majd porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Még több receptért keresd fel Míra oldalát: sutimamohr.hu