Nem csak pite: a legsajtosabb mac&Cheese

2021. április 24.
Az amerikai konyha egyik isteni fogása a mac&cheese, amit sajtimádóknak kötelező kipróbálniuk. A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi ezen a hétvégén ezt a receptjét osztja meg veletek.

A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi receptjével ezen a hétvégén is találkozhattok nálunk. Ha a kedvenc áfonyás túrókrémes pitét már megsütöttétek, akkor jöhet egy gyors és egyszerű tésztafogás? A legsajtosabb sajtos tészta…

macandcheese

Hozzávalók:

500 g makarónitészta, vagy bármilyen másféle tészta
150 g vaj
80 g liszt
1 l tej
só, fehérbors
nagy csipet őrölt szerecsendió
2 tk. mustár
150 g krémsajt
100 g parmezán
250 g vörös cheddar sajt (több is lehet)
1 tk. fokhagymapor
2 csipet cayenne bors vagy Zsolti habanero


Elkészítése:

A tésztát főzd meg, és tedd félre. A vajat olvaszd meg kis lángon, és tedd bele a lisztet, keverd csomómentesre, és adagold hozzá a tejet. Tulajdonképpen most besamelt készítünk. Ha már elég sűrű, jöhetnek bele a sajtok szépen sorban és a fűszerek. Ezután már csak a tésztát kell beletenni, és jól elkeverni.

Jó étvágyat!

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!