Isteni forró ital vajkrémes rummal – akár az ünnepekre is

2016. december 11.
  Ha a forró csokiból kinőzzünk, a tojáslikőrrel meg már tele a hócipőnk, próbáljuk ki ezt a mámoros, vajkrémes rumos italt.

Legyen bármennyire elcsépelt, télen mégis jó belefészkelni magunkat egy puha paplanba valamilyen forró itallal a kezünkbe. Ha idén legalább egy kicsit csavarnánk az unásig ismert hollywoodi életképen, próbáljuk ki ezt a különleges vajkrémes rumos italt – nem kell megijedni, isteni és pofonegyszerű!


Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

6 evőkanál sózatlan vaj
1 csésze barnacukor
¼ csésze méz
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 csésze víz
1 csésze rum
¼ teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

Egy közepes edényben olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a barna cukrot és a mézet, kevergessük, míg a cukor meg nem olvad, és egyenletes masszát kapunk.

Adjuk hozzá a fűszereket, közepes lángon tartva kevergessük 5 percig.

Adjuk hozzá a vizet és forraljuk fel a keveréket, majd vegyük le a tűzről, és amíg még forró, adjuk hozzá a vanília kivonatot és a rumot is.

A meleg italt osszuk bögrékbe, fahéjrúddal tálaljuk! Melegen fogyasszuk!