Kitartás, munka és fókusz – mire számíthatnak a különböző csillagjegyek a Szűz jegyében, és hogyan húzzanak hasznot belőle?

2024. augusztus 23.
A nyár a végéhez közeledik, a medencés bulik egyre ritkulnak – itt az ideje kicsit visszatérni a megszokott rutinoktól hemzsegő hétköznapokba! Ne feledjük viszont, hogy ennek is meglehet a szépsége: ha például új célkitűzéseink vannak a jövőre nézve, kifejezetten segíthet a Szűz jegy időszaka, ami kedvez a fókuszált munkavégzésnek.
Mire számíthatnak a különböző csillagjegyek a Szűz jegyében?
  • Ez az időszak kiváló közeget teremt a tanuláshoz, az önfejlesztéshez és a mindennapi rutin kialakításához.
  • A Szűz jegyben születettekre jellemző a pragmatikus, rendszerező gondolkodás – addig nem nyugszanak, amíg egy adott helyzet vagy probléma minden egyes apró részletét meg nem értik.
  • A Szűz jegyének időszaka a többi csillagjegy számára is a kemény meló és a – fizikai és lelki értelemben vett – „rendrakás” ideje. 

A Nap augusztus 22-én kilépett az Oroszlán csillagjegyből, és a földi jegybe, a Szűz jegyébe lép. A következő hónap nem az izgalmak, az éjszakába nyúló bulizás és az új szerelem időszaka lesz. Ehelyett a csillagok azt üzenik, hogy ideje elővennünk a pragmatikus énünket és a munkára koncentrálnunk. A föld jegyű Szűz, Bika és Bak most virágzik, míg az Ikrek, Nyilas és Halak nehézségekkel szembesülhetnek a következő időszakban.

A Szűz jegy szülötte köztudottan maximalista is, így ha nem találja a módját, hogyan intézzen el egy problémát, pánikba eshet. A tökéletes ellensége az „elég jó”, mégis néha ezzel is meg kell elégednie. A legnagyobb kihívás annak felismerése, mikor kell visszavonulót fújni. Nem mindig van „helyes” módja annak, hogy valamit megoldjunk, és nem mindig érthetünk meg mindent – de ez így van rendjén! Roppant felszabadító érzés az elengedés. Viszont ez a Szűz jegynek rettentő nehéz, majdhogynem képtelen.

Bár a Szűz jegyének időszakára jellemző a „csak a munka, semmi szórakozás”, bizony ezt is értékelnünk kell! A rossz szokások, amelyeket most megszüntetünk, nagy eséllyel hosszú távon is eltűnnek, és az egészséges szokások, amelyeket ekkor kialakítunk, valószínűleg állandósulnak.

A Szűz jegyében sok mindent elérhetünk

1. KOS (MÁRCIUS 20. – ÁPRILIS 19.) 

A mosogatóban mérföldes nagyságrendben állnak az edények, a telefonodon 2000 olvasatlan üzenet van, a postaládád hetek óta nem ellenőrzött… szedd össze magad! Ahelyett, hogy nyafogsz és siránkozol, vagy megpróbálsz nem tudomást venni a problémákról, inkább tedd magadat felelőssé. Sokkal, de sokkal boldogabb leszel, amint munkába állsz, és ezek a problémák eltűnnek…

2. BIKA (ÁPRILIS 20. – MÁJUS 21.)

Szánj egy kis időt arra, hogy kapcsolatba kerülj magaddal és elemezd magad. Hogyan viselkedsz? Mi okoz neked örömet? Hogyan lehetsz az a személy, aki lenni szeretnél? A válasz egyszerű: légy őszinte! Azzal, hogy kimondod, amire gondolsz, kifejezed az érzéseidet és megnyílsz, rengeteg varázslatot tudsz véghezvinni ebben a Szűz-szezonban.

3. IKREK (MÁJUS 22. – JÚNIUS 21.)

A Szűz-szezon minden figyelmedet az otthonodra és a családodra hangolja. Rengeteg apró finomítást tehetsz azért, hogy az élet ezen területei zökkenőmentesebbé váljanak. Utálod, ahogy a szobád kinéz? Szánj egy kis időt az átrendezésre. Nehezen mennek a dolgok a lakótársaiddal? Találjon ki egy tervet a jobb kommunikációra, vagy dolgozzon együtt, hogy kompromisszumot találjon. Nem arról van szó, hogy ezek a problémák hirtelen bukkannak fel – már egy ideje léteznek, a tünetek csak most válnak szembetűnőbbé. Tegyél rendet!

4. RÁK (JÚNIUS 22. – JÚLIUS 22.)

Légy kíváncsi, kérdezz, menj új helyekre, és próbálj ki új dolgokat! A komfortzónád elhagyása nem könnyű számodra, de most könnyebb, mint máskor. Azokon az embereken keresztül, akikkel most találkozol, és a beszélgetéseken keresztül, amiket most folytatsz, rengeteget tanulsz a körülötted lévő világról. Ráadásul rengeteg időt töltesz új és régi barátaiddal, és rengeteg emléket szerezhetsz.

5. OROSZLÁN (JÚLIUS 23. – AUGUSZTUS 23.)

Kukkants bele a bankszámládba, különösen a pénzfelvételekbe – melyik az a sok kiadás, amire nincs szükség? Előfizettél egy bizonyos streamingszolgáltatásra, hogy megnézd azt az egy új sorozatot, de hónapok óta nem néztél semmit? Itt az ideje, hogy lemondd az előfizetésedet. Tényleg szükséged van arra, hogy minden hétvégén 100 dollárt költs italokra a klubban? Talán nem. A Szűz csillagjegy időszaka azt üzeni neked, hogy „Hé, túl sokat költesz”, de egyben tanácsot is ad, és azt mondja: „Így tudnál egy kicsit többet spórolni”. Csak felelősségteljesebbnek kell lenned!

6. SZŰZ (AUGUSZTUS 24. – SZEPTEMBER 22.)

Boldog születésnapot! A világ most a tiéd, és te állsz a reflektorfényben. A Nap útja a te jegyedben azt jelenti, hogy életed egy fejezete véget ér, és egy új kezdődik. Ki szeretnél lenni? Milyen kapcsolatokat szeretnél kialakítani? Milyen nyomot akarsz hagyni a világban? Dolgozz keményen ebben a hónapban, Szűz. A célok, amelyeket kitűzöl, az eredmények, amelyeket elérsz, és a döntések, amelyeket most hozol, hosszú távú jelentőséggel bírnak majd!

7. MÉRLEG (SZEPTEMBER 23. – OKTÓBER 23.)

Sok mindent szeretnél megtenni, de most a régi problémákat kell helyretenned. Nem arról van szó, hogy tele van a tányérod, hanem arról, hogy egy rendetlen, maradékokkal teli tányér van a kezedben. Ki kell takarítanod azt a tányért, Mérleg! Az exek, a régi munkahelyek és a korábbi barátok újra aktuálissá válnak, és a te feladatod, hogy eldöntsd, mi maradhat és kinek kell mennie. Elvarrod az elvarratlan szálakat, és továbblépsz a múltból. Így nulla teherrel léphetsz be a küszöbön várakozó Mérleg-szezonba!

8. SKORPIÓ (OKTÓBER 24. – NOVEMBER 22.)

A Szűz-szezon az év egyik leginkább szociális időszaka a számodra, így ebben a hónapban sok időt tölthetsz a saját brigádoddal. Útközben új barátokra is szert teszel! Nagyon válogatós vagy, ha arról van szó, hogy milyen emberekkel veszed körül magad, de jön néhány új arc, akik tökéletesen megfelelnek – még a te mércéd szerint is. A szólórepülést viszont nem támogatja ez a csillagjegy. Rengeteget fogsz fejlődni és sokkal jobban fogod érezni magad, ha összeállsz másokkal.

9. NYILAS (NOVEMBER 23. – DECEMBER 21.)

Minden szem rád szegeződik! Ez az időszak döntő fontosságú hónap a karriered szempontjából. A munka, a státusz és a hírnév körüli ciklus csúcspontjához érkezel. Végezd el a nagy projektjeid utolsó simításait, dolgozz a lehető legkeményebben, és tégy meg mindent, hogy tökéletes eredményt nyújts. Minél jobban teljesítesz, annál nagyobb lesz a jutalmad. De a hiányosságaidat most is elemzik – így a lehetséges kudarcok is érzékelhetőbbek lesznek.

10. BAK (DECEMBER 22. – JANUÁR 20.)

Próbálj ki valami újat! Menj el egy távoli helyre! Ez a hónap arról szól, hogy tágítsd a világlátásodat és szélesítsd ki az elmédet. Ha lehetőséged van elutazni, élj vele. Vagy esetleg ha lehetőséged van beiratkozni egy tanfolyamra, vágj bele! Most minden nap lehetőséget nyújt arra, hogy emlékezetes élménnyé váljon, és ezt a Szűz-szezont egy sokkal kerekebb, intelligensebb, világlátottabb emberként fejezheted be.

11. VÍZÖNTŐ (JANUÁR 21. – FEBRUÁR 19.)

Ez az évnek az az időszaka, amikor sok „apró betűs” dologra kell odafigyelned. Ez lehet szó szerint apró betűs rész egy szerződésben, ezért fontos, hogy mindent betűről betűre elolvass, ha bérleti szerződést írsz alá vagy hitelt veszel fel. De minden más apró részletet könnyebben észreveszel, és az intuíciód is erősebb. Ezt kihasználhatod, ha beleveted magad valami újba, vagy összpontosíthatsz egy kapcsolatodra, intimebbé és szorosabbá téve azt. Fennáll azonban a veszélye, hogy túlgondolod a dolgokat, ezért próbálj meg visszavenni, amikor túlelemzed azokat, hogy elkerüld a felesleges aggodalmakat.

12. HALAK (FEBRUÁR 20. – MÁRCIUS 20.)

Kapcsolataid elmélyülnek: haverokból legjobb barátok válnak és megerősíted a partnereddel való kapcsolatodat ebben az időszakban. Így ez egy remek időszak arra, hogy összefogj másokkal. Fennáll a veszélye annak, hogy összefutsz egy exeddel vagy valakivel, akivel összevesztél, de a Szűz évszak nem akar drámát – ehelyett kitalálod, hogyan tudod elsimítani a vitát, és végleg továbblépni.

Fotó: Getty Images Forrás: Cosmopolitan