Ez a 3 csillagjegy hisz legkevésbé a horoszkópban és az asztrológiában

2024. április 23.
Nem, ők aztán soha nem olvassák el a horoszkópjukat. Míg vannak, akik életük legkomolyabb döntéseit is az asztrológiára alapozzák, vannak olyan csillagjegyek, akik csak szembenevetik a Merkúr retrográdot is. Mutatjuk, melyik az a 3 csillagjegy, akik a legkevésbé hisznek az asztrológiában.
3 csillagjegy, aki nem hisz a horoszkópban
  • Minden csillagjegynek megvan a maga viszonyulása a csillagokhoz.
  • Bizonyos jegyekben erősebb a kétely azzal kapcsolatban, milyen hatással lehetnek az életünkre, személyiségünkre, és mit jelentenek a különböző bolygóállások és maga az asztrológia.
  • Van, aki nevet rajta, van, aki a szemét forgatja, ha szóba kerül a horoszkóp, és vannak azok a csillagjegyek, akik egyenesen vitába szállnak és meg akarják magyarázni, miért képtelenség az egész asztrológia.

Vannak csillagjegyek, akik számára az asztrológia az életük fontos sarokköve. Ők teljes lelkükkel hisznek abban, hogy a Merkúr retrográd hatásai összezavarják a hétköznapokat, és ünnepléssel fogadnak minden új asztrológiai időszakot. 

Másfelől ott van az a három csillagjegy, akik a legkevésbé sem hisznek az asztrológiában. Az örök szkeptikusok ráadásul gyakran ugyanolyan vehemenciával érvelnek azzal kapcsolatban, miért teljes képtelenség az egész horoszkóp, mint más csillagjegyek amellett, hogy a bolygóállásoknak köszönhetik életük nagy fordulatait.

Mutatjuk, melyik az a három csillagjegy, akik biztosan fogják a fejüket és lemondóan sóhajtanak, ha valaki horoszkópot és asztrológiát emleget, mert egyáltalán nem hisznek benne.

3 csillagjegy, akik nem hisznek a horoszkópban

1. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Bár a Szűz változó jegy, ami azt is jelenti, hogy remek az alkalmazkodóképessége, mégis inkább a racionalitást és a gyakorlatiasságot részesítik előnyben. Ennek megfelelően a csillagjegy szülöttei ritkán hisznek az asztrológiában és horoszkópban. De más misztikus, mágikus dolgok is távol állnak a Szűztől. 

Érdekes viszont, hogy a csillagjegy szülöttei gyakran veszik körbe magukat olyan barátokkal, akik viszont mélyen alámerülnek a kristályok és tarokk kártya világában. Ugyanakkor a Szűz inkább csak távolról figyeli a boszorkányságot, a csillagjegy szülöttei inkább a tennivalóik listájával, rendrakással és a heti menü előkészítésével vannak elfoglalva. Sem energiájuk, sem türelmük a bolygóállásokhoz és a telihold spirituális jelentésének tanulmányozgatásához. 

Bár a Szűz jegyűek közül sokan kifejezetten szeretnek meditálni, ám ezt nem feltétlenül spirituális okból, inkább a gyakorlati jótékony hatásaiért, a stressz oldására és a fizikai egészségükért teszik. Ha megkérdezzük a csillagjegy szülötteitől, hisznek-e a horoszkópban, jó eséllyel határozott nemmel válaszolnak.

2. Bak (december 22. – január 19.)

Amikor valahol szóba kerül a horoszkóp és az asztrológia, a Bakok inkább csak bámulnak maguk elé lemondón. A csillagjegy uralkodó bolygója a Szaturnusz, ami a személyiség gyakorlati oldalát erősíti, a célok megvalósítását, képessé tesz arra, hogy az ember lebontsa az oda vezető utat világos és teljesíthető szakaszokra. Emiatt a Bak számára az olyan elvont és ködös témák, mint az asztrológia, egyszerűen nem fér a képbe.

Föld jegyként a Bak az energiája nagy részét a karrierjének szenteli, ami leggyakrabban pénzügyi, mérnöki vagy cégvezetői oldalon valósul meg. A csillagjegy szülöttei született vezetők, akiket mindenki tisztel, hiszen nem csak a dicsőséget élvezik, de a felelősséget is vállalják.

Amikor egy Bakkal találkozunk, általában a munkáról, projektekről és közéleti kérdésekről akar beszélgetni, olyan témákról, melyeknek értéke és célja van. Ha megpróbálunk velük olyan kevéssé e világi dolgokról értekezni, mint a Merkúr retrográd például, jó eséllyel gyorsan témát váltanak.

3. Vízöntő (január 20. – február 18.)

Nincs ideje a Vízöntőnek horoszkópról beszélgetni. Az Uránusz a Vízöntő uralkodó bolygója, ami a felismeréseket és megbizonyosodást képviseli. Ezért is választja sok Vízöntő a tudományokat, mint a technológia, kémia, fizika hivatásának is. Mivel csak akkor hisznek el valamit, ha arra kézzelfogható bizonyítékaik vannak, nem valószínű, hogy valaha azon kapjuk a csillagjegy szülötteit, hogy azt elemezgetik, mennyire illenek össze egy Ikrek jegyűvel.

Az asztrológiai körön a Vízöntők az Oroszlánnal vannak szemközt, ami egy tűz jegy, uralkodó bolygója a Nap. Ez teszi, hogy a Vízöntők alapvetően tartózkodók és bizalmatlanok, és pont emiatt nem vonzódnak az olyan érzelmi-intuitív témákhoz, mint az asztrológia.

Persze az Uránusz miatt lehetséges olyan megvilágosító pillanat az életükben, ami gyökeres fordulatot eredményez az életükben. Nem ritka, hogy egy Vízöntő, aki évtizedekig olyan racionális dolgokkal foglalkozott, mint az építészet vagy mérnöki munkák, 180 fokos fordulattal beleveti magát a spiritualitásba.

Forrás: Bustle, fotó: Unsplash