Burgundi vörös, a szezon legszebb sminkszíne

2024. szeptember 19.
A szezon legütősebb trendszíne sminktéren a burgundi vörös. Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most azt is megmutatja, hogyan használd a sminkekben.
pall-adrienn-burgundi-smink

Az ősz beálltával rögtön kedve támad az embernek mélyebb tónusokat viselni. Az idei szezon egyik legizgalmasabb trendszíne a burgundi, vagy másképpen meggybordó árnyalat, ami tökéletes választás nemcsak a ruhaneműkben, hanem a sminkünkben is. Lássuk, mit érdemes tudnunk burgundi smink témában…

Burgundi trend

Ez a mélyvörös árnyalat sokáig a 20. század egyik legmeghatározóbb rúzsszíne volt. Gondoljunk csak a szüfrazsettekre, a Gatsby-korszak díváira, vagy Hollywood aranykorának ikonikus, erős karakterű sztárjaira, akik a női egyenjogúság első harcosaiként készítették elő a terepet mindannyiunk számára, hogy végre szabadon élhessük meg a nőiségünket.

A bordó a klasszikus eleganciát idézi, erőt és ambiciózusságot sugároz. Mély tónusa miatt nagyon jól működik a fekete helyett is, sőt, annál sokkal izgalmasabb hatást tud elérni egy burgundi smink.

A burgundi önmagában is ütős tud lenni egy szájhangsúlyos sminkben, de rokon árnyalatai is bevethetők. Ilyen például a mályva, az érett málnaszín, vagy az éretlen szilvaszín. Ezek a lágyabb tónusok a hétköznapokban jobban alkalmazhatóak, nem csak az ajkunkon, de a szemünkön vagy pirosítóként is, akár monokróm, akár analóg színkapcsolással. Erre hoztam nektek ma egy pár csodás burgundi smink inspirációt tanulóink vizsgamunkáiból.

Íme a kedvenc burgundi sminkjeink!

 

pall-adrienn-burgundi-smink

Smink: Mózsik Virág, Modell: Fábián Ágnes – Face Model Management, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

pall-adrienn-burgundi-smink

Smink: Csernóczki Judit, Modell: Tóth Graciella – Lake Models, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

pall-adrienn-burgundi-smink

Smink: Tölgyesi Blanka, Modell: Sárközi Hanna, Haj: Illyés Gabriella, Fotó: Nikita Nikitin Photography
 
Vezető fotó: Jámbor Zsófia