Károly király szívszorító közleményt adott ki az árvízhelyzetről

2024. szeptember 19.
Károly király hivatalos közleményben fejezte ki együttérzését és elárulta, hogy mennyire megdöbbentette és elszomorította az európai árvízhelyzet.
Károly király közleményt adott ki az árvízhelyzetről

Károly király nyilatkozatot adott ki, amelyben felfedi mélységes megdöbbenését és szomorúságát a katasztrofális események miatt. Súlyos áradások dúlnak Közép-Európában olyan országokban, mint Ausztria, Csehország, Románia és Lengyelország. A pusztító árvizek eddig 23 ember halálát okozták.Hazánkban is nagy károkat okozott a Duna áradása, Budapesten pedig már elérte a víz a rakpartot is.

Károly király kijelentette, hogy ő és Kamilla királyné „legmélyebb és legőszintébb részvétüket” fejezik ki azoknak, akik elvesztették szeretteiket, miközben támogatásáról szóló üzenetet küldött a válság által érintett embereknek.

„A feleségem és én mélységesen megdöbbentünk és elszomorodtunk a katasztrofális közép-európai árvizek pusztítását és rombolását látván. Az Egyesült Királyságban sok embernek erős, tartós és személyes kötődése van a régióhoz, velük együtt a feleségem és én is mély, őszinte részvétünket küldjük mindazoknak, akik ilyen tragikus módon elveszítették szeretteiket, otthonaikat és megélhetésüket.” – írta Károly király a közleményében.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

„Óriási csodálattal tölt el bennünket a régió mentőszolgálatainak puszta bátorsága és elhivatottsága, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy az égetően szükséges támogatást, segélyt és segítséget nyújtsanak annak a megszámlálhatatlanul sok embernek, akiknek életét felforgatta az árvíz és elvesztették mindenüket” – folytatta Károly király a közleményében.

Észak-Olaszországban az éjszaka folyamán több mint 1000 embert evakuáltak az Emilia-Romagna régióban. Az Európai Unió központi irodája a héten arra figyelmeztetett, hogy a közép-európai árvizek és a portugáliai halálos erdőtüzek együttes bizonyítékai a „klíma összeomlásának”, amely megszokottá válhat, ha nem tesznek drasztikus lépéseket.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images