Alicia Silverstone közel az 50-hez még mindig igazi szexszimbólum – itt a bizonyíték

2024. október 04.
A 48 éves Alicia Silverstone még mindig bomba formában van. A Spinédzserek sztárja továbbra is lazán letagadhat 10 évet. Születésnapja alkalmából megmutatjuk, hogy még mindig igazi szexszimbólum!
Alicia Silverstone 40 felett is bombaformában van
  • Alicia Silverstone 1976. október 4-én született.
  • Nagyon fiatalon, 6 évesen kezdte karrierjét.
  • Olyan nagy sikerű filmekben szerepelt, mint a Spinédzserek és a Batman és Robin, illetve több Aerosmith-videoklipben is feltűnik. 

A 90-es években sok fiatal sztárnak volt lehetősége ragyogni. Gyakori volt azonban az is, hogy hirtelen eltűntek a nyilvánosság elől. Szerencsére néhányan pár évvel később visszatértek. Pontosan ez történt Alicia Silverstone-nal, aki karrierje csúcsán volt, amikor rájött, hogy a hírnév túl nagy nyomással jár.

Alicia Silverstone nagyon fiatalon, 6 évesen kezdte karrierjét, amikor édesapja készített róla néhány képet, és ezeknek köszönhetően szerepelt néhány reklámban. Első fontos fellépésére a televízióban a The Wonder Years című sorozatban került sor.

Alicia Silverstone a Szerencsétlen balesetben

1993-ban jött a film, ami meghozta neki az áttörést: a Szerencsétlen baleset. Alicia Silverstone mindössze 16 éves volt, amikor a forgatáson dolgozott, és egyedül élt egy vancouveri lakásban, hogy teljes munkaidőben a karrierjének szentelje magát. A színésznő bevallotta, hogy miután ilyen fiatalon ennyire független volt, valószínűleg kimaradt néhány lépés az érzelmi fejlődésében. Ugyanakkor azt is felismerte, hogy érettebb volt, mint a többi vele egykorú lány.

Alicia Silverstone három Aerosmith-videóklipben is szerepelt

A gyönyörű színésznő felkeltette a világ figyelmét, köztük az Aerosmithét is, akik felkérték a három legsikeresebb videoklipjük főszerepére. Ezt követően Alicia Silverstone tinibálvány lett, és 18 évesen lehetőséget kapott egy olyan film főszerepére, ami megváltoztatta az életét.

Alicia Silverstone a Spinédzserekben

A fiatal nőt Cher Horowitzot alakította a Spinédzserekben. A film tökéletesen tükrözte a 90-es évek ifjúsági társadalmát, és jelentős nyomot hagyott a popkultúrában. Ám Alicia Silverstone számára a siker váratlan és kissé elsöprő volt. Élete 180 fokos fordulatot vett egy olyan iparágban, ahol azt állította, elszigeteltnek érezte magát.

Alicia Silverstone a Spinédzserekben

Alicia Silverstone a Spinédzserekben

Alicia Silverstone a Batman és Robinban

A Spinédzserek után Alicia Silverstone lett az a lány, akiről mindenki beszélt, és az összes rendező szerette volna a filmjében látni, de ez hamarosan teherré vált a színésznő számára. 1997-ben a húszas éveiben megkapta Batgirl szerepét a Batman és Robinban. Talán ez volt karrierje egyik legfontosabb szerepe, azonban a kritikusok hamarosan porig alázták.

Aliciának Silverstone-t „kövérnek” titulálták, és még néhány csúnya becenevet is kapott. E keserű tapasztalat után úgy döntött, hogy egy időre kiszáll show-bizniszből. 

Alicia Silverstone a Batman és Robinban

Alicia Silverstone a Batman és Robinban

Hosszú kihagyás után visszatért Alicia Silverstone

Azt is elismerte, hogy sokáig nem szerette a színészetet, de a hosszú kihagyásnak köszönhetően rájött, hogy nem érdekli a hírnév, csak a szenvedélye. Amikor Alicia Silverstone betöltötte 30. életévét, egy új ügynököt fogadott fel, aki arra biztatta, hogy csak azokat a szerepeket vállalja el, amikben jól érezné magát. Útja során sok fontos filmes és televíziós szerepet kellett visszautasítania, de hű maradt elveihez.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alicia Silverstone (@aliciasilverstone) által megosztott bejegyzés

Alicia Silverstone az elmúlt 10 évben is nagyon aktív volt, számos független filmben, színházi és szinkronprojektben dolgozott. Ilyenek a Bad Therapy vagy az American Woman sorozatok és A végzős év, valamint a Hidegvér című filmek.

Alicia Silverstone elszántan harcol az az állatok jogaiért

A sztár időközben felfedezte, hogy vannak más tevékenységek is, amelyekért rajong. Alicia Silverstone az állatok jogaiért folytatott harc aktivistája lett. Emellett 8 év előkészület és tervezés után egy másik álmát is beteljesítette: kiadott egy vegán szakácskönyvet The Kind Diet címmel. 2022-ben egy PETA-kampány kedvéért még meztelenre is vetkőzött, hogy a növényi bőrt reklámozza az állati helyett.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alicia Silverstone (@aliciasilverstone) által megosztott bejegyzés

Alicia Silverstone gyönyörű édesanya

Sikerült távol maradnia a reflektorfénytől és a bulvársajtótól azáltal, hogy egyensúlyba hozta színésznői és aktivista karrierjét, és közben élvezi az anyai lét örömeit. Alicia Silverstone 2011-ben adott életet fiának, Bearnek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alicia Silverstone (@aliciasilverstone) által megosztott bejegyzés

Alicia Silverstone kétségtelenül bebizonyítja, hogy a hírnév és a csillogás nem mindig jelent sikert. Nem tántorította el a filmipar nyomása a szenvedélyétől, és bár egy ideig távol maradt a szerepléstől, sikerült megtalálnia annak a módját, hogy újra beleszeressen szakmájába és közel az 50-hez is sikeres színésznő legyen.

Forrás: Bright Side, Fotó: Getty Images