Szabó Győző és Alföldi Róbert is Svábyval csavarog – új magyar talkshow érkezik

2024. október 05.
Október 7-én 19 órakor debütál a VIASAT3 egyik legújabb saját gyártású műsora, az Útközben elmeséled – Csavargások Svábyval. A 8 epizódos, road movie elemekkel tűzdelt heti talkshow nemcsak Magyarország tájaira kalauzolja el nézőit, de rengeteg izgalmat is tartogat: Sváby András és meghívott sztárvendége a modern technikát hátrahagyva lakóautóba ül, és kétnapos utazásra indulnak, ahol a kalandok mellett a baráti beszélgetéseké lesz a főszerep.

Miért vállalta el a házigazda szerepét?

Nagyon jól érzem magam a jelenlegi életemben, és szeretem azt, amit csinálok, nem is vágytam ennél többre. Amikor viszont először hallottam a műsor koncepciójáról, már az első pár másodpercben éreztem, hogy ez valami olyasmi, amiben mindenképp szeretnék részt venni. Tudtam, hogy nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget, hiszen olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik igazán érdekelnek. Ilyen gyors televíziós tárgyaláson talán még sosem vettem részt – amint megismertem a produkció alapötletét, azonnal igent mondtam.

Ön szerint mi adja az Útközben elmeséled – Csavargások Svábyval különlegességét?

Első ránézésre a műsor arról szól, hogy két ember meg egy kutya utazik egy lakóautóban, és két napig – mindenféle kütyük használata nélkül – össze vannak zárva. Ennél azonban sokkal több van benne: a vendégeket olyan helyszínekre visszük el, amelyek valamilyen szempontból meghatározóak az életükben – legyen az a szülővárosuk, az iskola, ahova jártak, vagy a nyarak helyszíne, amit a nagyszüleikkel töltöttek. 

A múltból sokszor csak emléktöredékek maradnak, de ha valaki visszatér arra a helyre, ahol ezek születtek, gyakran olyan régi élmények törnek a felszínre, amelyeket talán már el is felejtett. Bizton állíthatom, hogy vendégeimmel számos ilyen felismerésben volt részem, és rengeteg megható pillanatot éltünk át együtt.

Alföldi Róbert, Geszti Péter, Falusi Mariann, Kajdi Csaba, Lakatos László, Rubint Réka, Szabó Győző és Szilágyi Liliána lesznek a vendégei a nyolc epizód során. A forgatás előtt volt egy elképzelt sorrendje arról, hogy kikre a legkíváncsibb?

Az Útközben elmeséled – Csavargások Svábyval évadának mind a nyolc vendége rendkívül izgalmas személyiség, és alig vártam, hogy mindegyikükkel találkozzak. Nehéz lenne sorrendet felállítani köztük, hiszen még Szabó Győző barátom is, akit a nézők már jól ismernek, tartogatott meglepetéseket. Bár legtöbben a kábítószeres múltjáról hallottak, engem számos más aspektusa is érdekelt az életének – különösen kíváncsi voltam a gyermekkori Szabó Győzőre és a gimnazista éveiben útkereső fiatalra.

Egyetlen név volt, akitől egy kicsit tartottam: Alföldi Róbert. Szerettem volna, ha a mi beszélgetésünk más irányba megy, mint a korábbi interjúi. Annak ellenére, hogy több mindent megosztott már magáról, ebben a műsorban egy új oldalát ismerhetik majd meg a nézők, különösen az emlékeinek köszönhetően, amik az út során idéződtek fel.

Számíthatunk majd izgalmas fordulatokra?

Természetesen, minden vendég számára tartogattunk meglepetéseket. Több olyan helyszínt, kalandot és érdekes programot választottunk, amelyekre egyáltalán nem számítottak. 

Nem szeretnék túl sokat elárulni, de például az egyik vendégem valamikor megemlítette, hogy soha nem vitorlázott korábban. Mivel rólam köztudott, hogy szenvedélyesen űzöm ezt a sportot, ez a program semmiképp sem maradhatott el. Egyszóval, alapos kutatás előzött meg minden egyes meglepetést, ezekről pedig utastársaim mit sem sejtettek. Sőt, rá is csodálkoztak, hogy honnan tudtuk, mi adja nekik az adrenalint, mi váltja ki a félelmeiket, vagy mi az, amit a legjobban szeretnének, de még nem tették meg.

Az Útközben elmeséled – Csavargások Svábyval a Viasat3 műsorán debütál október 7-től.