Ezt nagyon fontos tudnod a körömreszelésről, ha nem akarod tönkretenni a kezeidet

2024. október 11.
A helyes körömreszelésnek valóban egyféle módja van, a siker pedig messze nem attól függ, hogy mennyire drága és márkás körömreszelőt használtunk. Következzen néhány bevált tipp, ha jól és tudatosan szeretnénk ápolni és formázni a körmeinket.
helyes-koromreszeles

Ma már szebbnél szebb, minőségi és dizájnos körömreszelők és körömápoló szettek segítenek a köröm rövidítésében, formázásában és ápolásában. Persze fontos, hogy a megfelelő eszközöket használjuk, de ugyanígy a megfelelő technika is elsőrendű szempont a helyes körömreszelés alkalmával – ha el akarjuk kerülni, hogy a kezeink és a körmeink sérüljenek.

1. Vágjuk le a felesleges hosszt

Mielőtt egyből egy körömreszelővel nekiállnánk a műveletnek, először – lehetőleg egyenes, ne pedig görbülő élű – ollóval vágjuk le a körmeinket az ideális hosszra. Számít, hogy milyen szögből kezdjük vágni a körmöket. „A körmök vágását soha ne kezdjük középen” – javasolja Betina Goldstein manikűrös. „Kezdjük oldalról, és haladjunk szépen végig, hogy véletlenül se hasadjon, repedjen meg a körmünk.”

2. Vegyünk egy megfelelő körömreszelőt

A legtöbb körömreszelő egyik oldala durvább tapintású, mint a másik. A durvább szemcséjű felület természetesen erősebben simít, formáz. A szemcseszám is számít, ez 100 és 600 között változik, minél nagyobb a szám, annál finomabb a reszelőn a szemcse.

3. Reszelésre fel, de csak egy irányba

A helyes körömreszelés az, amikor a reszelést csakis egy irányban végezzük, nem pedig „fűrészelő” mozdulatokkal, ami károsíthatja a körmünk szerkezetét és repedéseket is okozhat. A reszelőnk durvább oldalát vessük be, és mindig kis mozdulatokkal dolgozzunk a külső sarkoktól a köröm közepéig. Az élesebb sarkú körömformák, így a négyzetek és a szögletesek könnyebbek kicsit, míg a lekerekített formáknál, így például a mandulakörömnél érdemes a külső sarkokból befelé elindulni, és a reszelővel létrehozni a lekerekezett formát, túlreszelés nélkül.

4. Jöhet a finomabb felület

helyes-koromreszeles

A helyes körömreszelés része a körmök felszínének átdolgozása a finomabb felülettel is

Az éles szélek lesimítása után a makulátlan körömreszelés érdekében a finomabb felületű reszelővel (400-600 szemcsenagyság) tudjuk tökéletesíteni a körömvégeket és a körömrész felületét, amely szuperül elsimítja az apró tökéletlenségeket. 

Forrás: Allure, fotó: Getty Images