Francia pedikűr otthon 10 egyszerű lépésben

2023. június 29.
Spórolni szeretnél kicsit a szépségkiadásaidon idén nyáron, de a szép lábakról nem mondanál le? Következik egy 10 lépésből álló, egyszerűen betartható francia pedikűr recept, ha otthon vágnál bele a lábszépítésbe.
francia-pedikur-otthon

A francia pedikűr népszerűségének kismillió oka van. A kifejezetten elegáns, és természetes “francia” körömfestési technika pedikűr és manikűr esetében is telitalálat nyáron, amely a köröm természetes szépségét hangsúlyozza. A francia pedikűr és manikűr alapját is egy halvány rózsaszín vagy nude árnyalatú körömlakk adja, majd erre jön lezárásként egy fehér csík a körömvégeknél.

Egyszerű, mégis klasszikus választás, amit tényleg szinte minden alkalomra és öltözködési stílushoz bevethetsz. Általában a hosszabb és ápoltabb körmökön mutat igazán jól, optikailag meghosszabbítja a köröm ágyát, és a francia pedikűr esetében további nagy előnye, hogy a lábaink ápoltabb, karcsúbb hatást keltenek.
Az sem mellékes, hogy a francia pedikűr gyakran tartósabb, mint más körömtechnikák, például az egyszínű, feltűnő körömlakkok. Az alap rózsaszín vagy semleges árnyalatú körömlakk esetén ugyanis sokkal kevésbé észrevehető a lenövés, így a francia pedikűrrel hosszabb ideig kitolhatod a körömfestést is.

Lássuk, hogyan készítsünk tökéletes francia pedikűrt otthon!

Amire szükséged van hozzá:
körömlakklemosó, vatta, körömcsipesz, körömreszelő, lavór, meleg víz, epsom só (keserűsó), törülköző, bőrradír, habkő, hidratáló krém, kutikula vágó, körömelválasztó, körömlakk (fehér és nude), szárító spray.

1. lépés
Készítsd elő körmödet
Távolítsd el a még fent lévő körömlakkot körömlakklemosóval átitatott vattakoronggal, vágd le a lábkörmöd, (a franciás körömvégeknek hagyj egy kis szöget a széleken), és reszeld le szépen. Hagyd meg a megfelelő hosszt, hogy szépen mutasson a francia pedikűr.

2. lépés
Áztasd be a lábad
A legjobb rész a lábáztatás, és persze kihagyhatatlan is. Tegyünk egy műanyag edénybe meleg vizet, és adjunk hozzá némi keserűsót, esetleg néhány csepp nyugtató illóolajat, például levendulát, csipkebogyót és grapefruitot. 10-20 perc elegendő, ez lágyítja a lábunk bőrét, elősegíti a bőr megújulását, ellazulását és gyógyulását.

3. lépés
Bőrradírozás

A francia pedikűr részeként el kell távolítanunk a lábfejről a száraz, élettelen bőrkeményedéseket, elhalt bőrsejteket. Ehhez bevethetünk bőrradírt és habkőt is. Ügyeljünk arra, hogy ne dörzsöljük túl erősen.

4. lépés
Hidratálás

Dolgozzuk át a lábfejünk bőrét kedvenc hidratáló lábkrémünkkel, egy kis extra masszírozással a stresszt is csökkenthetjük.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝗡𝗔𝗜𝗟𝗠𝗘 🎀 (@nailmekorydallos) által megosztott bejegyzés

5. lépés
Kutikula-szépítés

Van, aki tart ettől a résztől, de ha óvatosak vagyunk, megéri kísérletezni, pláne a francia pedikűr tökéletessége érdekében. Vegyünk egy kis kutikulaolajat, és finoman masszírozzuk a kutikulákba. Finoman toljuk vissza a benőtt bőrt, majd az elhalt, elálló kutikulabőrt óvatosan vágjuk le.

6. lépés
Fesd ki a körmeidet
Fesd ki a körmeidet egy francia pedikűr szabályai szerint. Helyezzük fel a lábujjelválasztókat, hogy könnyebben és problémamentesen fessünk. A körömlakk felvitele előtt körömreszelővel dolgozzuk át a körmök felületét, hogy a lakk alaprétege jobban tapadjon a lábkörmére. Vigyünk fel egy réteg átlátszó körömlakkot, majd hagyjuk száradni néhány percig. Választhatunk babarózsaszín, bézs vagy más nude árnyalatot is.

7. lépés
Jöhetnek a csíkok
A fő rés, a fehér csík felvitele igényel némi precizitást. Vegyünk egy fehér körömlakkot, és első rétegként vigyük fel vékonyan a körömfestéket a köröm végére vízszintesen egyik oldaltól a másikig. Hagyjuk megszáradni, majd jöhet a második réteg a másik oldalról.

8. lépés
Hagyjuk megszáradni a körömlakkot

Mártsuk be a lábunkat néhány percre hideg vízbe – így gyorsabban szárad a lakk, és hosszabb ideig is tart.

9. lépés
A második réteg lakk

Vigyünk fel még egy réteg nude körömlakkot a körmök teljes hosszában. Gyors és egyenletes mozdulatokkal fejezzük be a munkát – ez segít egy rétegben befedni a körmöt és kiemeli a francia pedikűr. Fedőlakknak nagyon halvány rózsaszín színt is választhatunk.

10. lépés
Fújjunk rá egy kis szárító spray-t

Vigyünk fel a körmök felületére egy kis szárító spray-t, vagy szárító cseppeket. Ez segít a körmök gyorsabb száradásában, és csökkenti az elkenődés esélyét.

Forrás: StyleCraze.com, fotó: Getty Images, Instagram