Nagy ecsetkörkép, hogy új szintre emelhessük az otthoni sminkelést

2018. február 16.

A nulladik szabály

Fontos, hogy tudjuk: nincsenek kőbe vésett szabályok az ecsetkezelésben. Egy kis időt és türelmet igényel ugyan, hogy megtaláljuk, melyik márka és kialakítás áll leginkább a kezünkre, de megéri a fáradalmat! Hiszen ha megtaláljuk azt a 4-5 alapdarabot, amelyet biztonsággal tudunk használni, akkor nem csak időt spórolhatunk, de meglepően professzionális eredményt tudunk elérni, otthon is.

Maszkecsetek

A legyező formájú, szintetikus ecsetek a legalkalmasabbak arra, hogy a különböző textúrájú maszkokat, krémeket felvigyük az arcunkra. Ehhez persze a kezünk is alkalmas, de higiéniai okokból sokkal célszerűbb egy jól megtisztított ecsettel felvinni a termékeket. Minimalisták esetében a maszkecset használata kikerülhető úgy is, ha csupán egy spatulát használunk a krém kenéséhez.

Alapozóecsetek

Klasszikusan a tömörfejű és lapos ecseteket érdemes használni az alapozó felvitelére, ezekkel az arcunkon nagyon precízen és egyenletesen tudjuk eloszlatni az alapozót. Azoknak viszont, akik a nagyon gyorsan kötő alapozót használnak, meggyűlhet a bajuk az ecsetsörte hagyta csíkokkal. Nekik a hagyományos ecsetek helyett a szivacsok, beauty blenderek jelenthetnek bombabiztos megoldást.

Púderecsetek

Legideálisabb a kerekfejű, lekerekített, extrapuha ecsetekkel felvinni a púdert. Az újgenerációs púderecsetek között már találunk laposabb és legyezős változatot is, amik elsősorban a kőpúderek felviteléhez alkalmasak, míg a kerek verzió a porpúderek legjobb barátja.

Pirosítóecsetek

A ferdefejű ecsetek a pirosításhoz, púderes kontúrozáshoz lehetnek a segítségünkre, hiszen ferde fejükkel pontosan illeszkednek az arccsontunk vonalához az extraprofi hatás érdekében.

Highlighter ecset

Az extrém kinézetű legyezőecsetekkel vagy mini laposecsetekkel pontosan oda tudjuk felvinni azt a kis extra fényt, ahol annak a helye van.

Fotók: Unsplash

Szemöldökecset

A szemöldökünk kiemelésére az elvékonyodó vagy ferde végű ecsetek a legjobbak. Haladóknak az extraprecíz megoldás érdekében érdemes szemöldökfésűvel kiegészíteni a szemöldökcsinosító készletünket.

Tusecsetek

A legapróbb ecsetek a tusecsetek, melyekkel tűéles vonalakat tudunk húzni a drámai és művészi hatás érdekében. A krémes, pomádés tus szerelmeseinek must have.

Szemhéj-ecset

Millió formában kaphatóak a szemhéjpúder festésére alkalmas ecsetek, melyek esetében fokozottan igaz, hogy ki kell tapasztalnunk, melyik áll a legkönnyebben a kezünkre. Érdemes a vásárlás előtt átgondolni, mennyire szeretjük festeni a mozgó szemhéjat, így egyszerűbb lesz dönteni a kisebb vagy nagyobb, csapottfejű, laposabb vagy kerekebb verziók közül.

Rúzsecset

Ha nap mint nap rúzsozunk, akkor érdemes a precíz felvitel érdekében egy éles hegyű, kemény ecsetet is beszerezni, amellyel úgy emelhetjük ki az ajkunkat, mintha csak most álltunk volna fel a sminkszékből.

Íme néhány kedvencünk, melyekkel szuperkönnyen felvihetjük a szem-és arcsminket!

Öt az egyben sminkecset  – ajándék a Marie Claire márciusi számához
(balról jobbra, fentről lefele haladva)

BE Bronzosító, Ecset, 4290 Ft

Pierre René, Multifunkcionális sminkecset No 19, 11 190 Ft

KAP, Szem ecset szett, 24500 Ft

True Match Minerals, Púderecset, 5099 Ft

Marionnaud Pro Fan 03, Legyezőecset, 1990 Ft

Sisley Foundation, Ecset alapozáshoz, 15 290 Ft

The original beauty blender Classic + mini Solid szilárd tisztító szappan dobozban, 7950 Ft