4 dolog, amit mindig a konyhapulton kell tartanod – így sokkal könnyebb lesz az életed

2024. október 27.
Ha szeretnéd, hogy az konyhapultod nemcsak mutatós, hanem rendezett és praktikus is legyen, akkor fogadd meg a szakértők tanácsát, és tárold ezt a 4 dolgot rajta.
Konyhapulton: ezt a 4 dolgot mindig ott tárold
  • Akinek kicsi és zsúfolt a konyhapultja, annak kétszer is meg kell gondolnia, mit tárol rajta.
  • Nagyban megkönnyítheted a mindennapjaidat azzal, ha csak pár dolgot hagysz elöl a konyhapulton.
  • Amy Trager és Regina Lark rendszerezők elárulták, mi ez a 4 dolog, amit célszerű mindig a konyhapulton tartani.

Nincs rosszabb a zsúfolt konyhapultnál, nem igaz? Egyszerre bosszantó és csúnya. Ezen úgy tudsz segíteni, ha csak a legfontosabb dolgokat hagyod elől, ezért kétszer is meg kell gondolnod, mire van igazán szükséged napi szinten, és mi az, amire nincs. De, aki még meg is tehetné, hogy telepakolja a konyhapultját, annak is érdemes leszűkítenie az elől hagyott használati cikkeket ahhoz, hogy letisztult és stílusos legyen az összhatás a konyhában.

Lássuk mi az a 4 dolog, amit érdemes mindig a konyhapulton tárolni:

1. Minden nap használt edények

Ha napi rendszerességgel nyúlsz egy edényhez – kedvenc spatulához, fogóhoz vagy fakanálhoz –, akkor megérdemel egy kijelölt helyet a konyhapulton – mondja Amy Trager rendszerező. „Egy bizonyos ponton bosszantó lehet ugyanazt a fiókot újra és újra kinyitni” – magyarázza.

Természetesen szükség lesz egy helyre, ahol elhelyezheted ezeket az edényeket a konyhapulton. Ám ha úgy érzed, egy szemernyi területed sincs, fontold meg egy mágnescsík felszerelését, hogy értékes felületeket takaríthass meg a konyhapulton

2. Minden reggel (vagy a legtöbb este) használt készülékek

Talán vallásosan egy csésze kávéval vagy teával kezded a napot. Vagy az egész család pirítóst eszik reggelire. Ha ez a helyzet, a Trager szerint a kávéfőzőnek, a teáskannának vagy a kenyérpirítónak a konyhapulton kell maradnia. „Az a lépés, hogy minden nap elteszed és visszaviszed, csak zavarni fog” – mondja. 

A legtöbb esténként használt készülék – például a turmixgép – szintén a konyhapulton lehet. De ha nagyon kevés a hely, helyezd előtérbe a reggel használt tárgyakat, amikor nagy valószínűséggel sietsz.

Próbáld meg csak a legfontosabb konyhai eszközöket tárolni a konyhapultodon

Próbáld meg csak a legfontosabb konyhai eszközöket tárolni a konyhapultodon

3. Alapvető főzési összetevők

Regina Lark professzionális rendszerező azt is javasolja, hogy hagyj elől a konyhában néhány kulcsfontosságú főzési hozzávalót. Ha van helyed, azt javasolja: helyezz el egy kis konyhai forgótálcát konyhapultra a leggyakrabban használt fűszerekkel és olajokkal (alapvetően bármivel, amit bosszantó lenne előásni a főzés kellős közepén).

4. Bizonyos nem konyhai cikkek  

Mivel valószínűleg sok időt töltesz a konyhában, Trager azt javasolja, hogy minden olyan, nem konyhai tárgyat tárolj a konyhapulton, amire napi szinten szükséged van, de sokszor elfelejted. Persze ez nem azt jelenti, hogy az összes gyógyszert vagy vitamint a konyhapulton kell tartanod. Válaszd ki azokat, amik jól mutatnak a konyhapulton, rendszerezetté varázsolják, ugyanakkor megkönnyíted az életedet azáltal, hogy nem feledkezel meg róla, mert szem előtt van.

Forrás: Apartment Therapy, Fotók: Getty Images