4 dolog, amit sose tárolj a konyhaszekrény alján

2019. november 09.
A konyhaszekrény alsó fiókjai és polcai kitüntetett részek a tárolásban, hiszen általában nagyobbak és tágasabbak, mint a felső polcok. Ám a tökéletes helykihasználás érdekében jobb, ha bizonyos dolgoknak más helyet keresünk.

Nagyméretű tárolóból sosem elég a konyhánkban, így érdemes átgondolni, valójában mit tárolunk a legfontosabb részen: a konyhaszekrény alsó rekeszeiben. Az nem vitás, hogy olyan eszközöket érdemes a legkönnyebben elérhető részen tárolni, melyeket gyakran használunk, ám még így is gyakran helyszűkébe kerülhetünk.


Konyhai robotgép
Ha rendszeresen sütünk (és ha nem, akkor is), a konyhai robotgépnek a pulton a helye. Az álló keverők nagyon nehezek, és nem azok a tárgyak, amiket könnyű ide-oda rakosgatni. Ha van elég hely a pulton, állítsuk oda a robotgépet. Ha nem használjuk gyakran és a pulton sem fér el kényelmesen, inkább a kamra egyik polcára állítsuk, ne a szekrényben foglalja az értékes helyet.

Reszelők és gyaluk
Az alsó szekrényrész nem a legideálisabb hely a reszelők és aprítók, valamint ezek tartozékainak tárolására sem. Egyrészt nehezen találjuk meg pont azt, amit keresünk, másrészt ha van gyermekünk, ő is könnyen hozzáférhet az éles tárgyakhoz. Kisebb szortírozókban egy magasabban lévő fiókban praktikusabb ezeknek az eszközöknek a tárolása.

Hozzávalók és fűszerek
Ha az étel és hozzávaló nem szemmagasságban van, könnyebben megfeledkezünk róla és a kukában végzi. A lisztnek, olajnak inkább egy felső polcon vagy szekrényben van a helye, így a lejárati dátumot is jobban szemmel tarthatjuk.

Egymásra pakolt dolgok
Ha az alsó szekrényekben egymásra pakolva tárolunk dolgokat, ha kinyitjuk a szekrényt vagy fiókot, csak a legfelső elemet látjuk majd. Ha pedig a mélyére túrunk a halomnak, biztosan szétdől, így pakolhatjuk össze. A serpenyőket, tányérokat és egymásba pakolt poharakat inkább egy nyitott polcon tároljuk.

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash