3 dolog, aminek semmi keresnivalója a konyhapulton

2020. augusztus 24.
Csábító a nagy, szabad felület a konyhapulton, hogy csak úgy letegyünk rá jövet-menet a kezünkből olyan tárgyakat, amelyekre már épp nincs szükségünk. Ám néhány nélkülözhetetlen konyhagéptől eltekintve, a legtöbb dolognak semmi keresnivalója a konyhapulton.

Nincs rá szabály, hogyan gazdálkodunk a konyhapulton rendelkezésre álló térrel. Ám ha azt szeretnénk, hogy a konyhánk rendezett legyen, amennyire csak lehet, van néhány dolog, amit célszerű szem előtt tartanunk. És elpakolnunk minél előbb a pultról.

Visszafogottan a konyhagépekkel

Az nem reális elvárás, hogy egyetlen konyhagép se állomásozzon a konyhapulton, ám célszerű minél kevesebb berendezést hagyni rajta. Nemcsak azért, mert így sokkal zsúfoltabb lesz a konyhánk, hanem azért is, mert így sokkal kevesebb helyünk marad az ételek előkészítésére. Ez pedig különösen a kisméretű konyhák esetében lehet kritikus. Ha nincs elég helyünk a kamrában vagy a szekrényekben, hogy elpakoljuk a gépeket, próbálkozzunk meg a szekrények vagy a hűtő tetejére telepített tárolókkal. Olyan berendezéseket érdemes elpakolnunk ilymódon, amelyeket ritkán használunk, vagy túl sok apró alkatrészből állnak. Az aprítók, kukták és más nagyméretű konyhai eszközök remekül elpakolhatók a szekrényekbe.

Levelek, magazinok és papírok

Kinek ismerős a helyzet, hogy a postaláda tartalmával besétál a konyhába, és a borítékot felnyitva a levelet, számlát a konyhapult egyik sarkán halmozza egymásra napról napra? Hasonló a helyzet a magazinokkal is, amelyeket a kávé mellett, az ebédlőasztalnál ülve olvasgattunk reggel.

Olvastad már?

Ha nálunk is a konyha az a hely, ahol mindent leteszünk a kezünk ügyéből, ideje beszereznünk egy felakasztható levélrendszerezőt, újságtárolót. Ezt felakaszthatjuk az ajtó mellé, de akár a konyhában is, hogy kéznél legyen, ha leülnénk átlapozni az újságot.

Koszos edények

Bár elsőre biztosan felháborodunk, ha valaki azt mondja nekünk, hogy a koszos edénynek nem a pulton a helye, de tegyük a kezünket a szívünkre, és valljuk be: bizony előfordul velünk is, hogy otthagyjuk az ebéd maradékát a konyhapulton. Ez nemcsak a látvány szempontjából problémás, hanem azért is, mert a muslicák imádják az ilyen maradékokat, emellett a szagok sem mindig kellemesek. Persze lehet, hogy épp nincs időnk elmosogatni, de egy mozdulat talán még belefér bármikor, amivel a mosogatóba helyezzük a koszos tányérokat és tálakat.

Olvass tovább!

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash