Ezek a konyhabútorszínek nem keltenek olcsó hatást

2024. június 06.
Amikor kiválasztjuk a konyhabútor színét, érdemes nem csak a praktikus szempontokat figyelembe vennünk. Mutatjuk, a lakberendező szerint melyek azok az árnyalatok, melyek kifejezetten igényes, exkluzív hatást keltenek a konyhánkban, és egyáltalán nem tűnnek olcsónak.
Konyhabútor szín
  • Érdemes a színeket arra is használnunk a konyhabútor kiválasztásánál, hogy minél igényesebbnek hasson a helyiség.
  • Mely színek sugároznak eleganciát és kifinomultságot a konyhában? 
  • Mutatjuk, a lakberendező szerint 2024-ben milyen konyhabútorszínekkel nem foghatunk mellé!

A konyhabútortrendek között 2024-ben az elegáns, letisztult színek tarolnak. Ezek olyan hatást keltenek a helyiségben, mintha a legdrágább luxusalapanyagokkal készültek volna a bútorok. Érdemes a lakberendező szerint ezek közül a színek közül választanunk, ha azt akarjuk, hogy a konyhánk ne keltsen olcsó hatást!

Ezek a kedvenc konyhabútorszínek 2024-ben, amik nem keltenek olcsó hatást

A konyhaszekrény színe általában uralja az egész helyiséget. Nagyon fontos a tárolás, az elrendezés és a stílus is, de amit mindenki először észrevesz, az egyértelműen a szín. 2024-ben a semleges színek, a klasszikus fehér vagy szürke kissé háttérbe szorul. Ennél sokkal izgalmasabb színek közül kell választanunk, ha nem akarjuk, hogy olcsónak hasson a konyhabútorunk.

1. Sötétkék helyett világoskék

A világoskék veszi át a helyét a sötétkéknek 2024-ben a konyha színtrendek között

A világoskék veszi át a helyét a sötétkéknek 2024-ben a konyhaszíntrendek között

A sötétkék évek óta uralja a konyhát. Ugyan ez a szín mindig divat marad, ám 2024-ben egyértelműen a világosabb felé mozdult el a lakberendezési trend. A világoskék ízléses és nyugalmat sugárzó árnyalat a konyhabútornak is. Különösen elegáns és kifinomult hatást kelt, ha rezes-bronzos fogantyúkkal szereljük fel.

2. Fekete-fehér árnyalatok fával kombinálva

A fekete-fehéret kombináljuk fával, ha nem akarunk olcsó hatást kelteni a konyhánkkal

A fekete-fehéret kombináljuk fával, ha nem akarunk olcsó hatást kelteni a konyhánkkal

A fekete mindig az elegancia megtestesítője a lakberendezésben. A konyhabútoroknál 2024-ben a fekete-fehér kombinációja az igazán népszerű. Ám ha azt akarjuk, hogy ne keltsen olcsó hatást, érdemes lágyítani fa textúra hozzáadásával.

3. Erdőzöld árnyalat

Az erdőzöld árnyalat is kifejezetten exkluzív hatást kelt a konyhában

Az erdőzöld árnyalat is kifejezetten exkluzív hatást kelt a konyhában

A klasszikus teljesen fehér vagy fából készült szekrényektől merészen eltérve biztosan nem lesz olcsó hatású a konyhánk. A ragyogó smaragdzöld igazán exkluzív árnyalat a konyhabútorban, erős és kifinomult benyomást kelt. Természetesen arannyal és fával kombinálva az igazán elegáns az összhatás.

4. Szürke helyett szürkés-zöldre

A konyhaszekrény színének érdemes szürke helyett a szürkészöld zsályát választani, ha nem akarunk olcsó hatást kelteni

A konyhaszekrény színének érdemes szürke helyett a szürkészöld zsályát választani, ha nem akarunk olcsó hatást kelteni

Ahogy Reese Witherspoon konyhájánál is láthattuk, a zsálya szürkészöld árnyalata igazi visszafogott eleganciát sugároz. Érdemes ezt az üde színt szobanövényekkel kombinálnunk a helyiségben, ha igazán élettelivé akarjuk tenni a konyhánkat.

5. Homoksárga konyhabútor

A sárga bármilyen árnyalata jól mutat a konyhában

A sárga bármilyen árnyalata jól mutat a konyhában

A homokos sárga konyhától azonnal átjár minket a boldogság, gondoljunk csak Ryan Gosling és Eva Mendes konyhabútorára.  A sárga minden árnyalata nagyon trendi 2024-ben, legyen szó gazdag mustárról és mély okkerről vagy sáfrányról, friss kankalinról és citrusokról.

Forrás: Marie Claire Serbia, fotó: Unsplash, Getty Images