Ezzel a retró módszerrel csodás illatot varázsolhatsz otthonodba!

2024. október 16.
Érdemes kipróbálnod ezt a természetes és hatásos módszert. Amellett, hogy egyszerű, még a pénztárcád is kíméli.
Illatos otthon
  • Az otthon meghitt illata segít feltöltődni és relaxálni.
  • Nincs szükség drága és mesterséges illatosítókra, hogy hangulatot varázsolj!
  • Egyszerű, hagyományos módszert mutatunk.

Nincs is jobb, mint finom illatú lakásban helyezni magunkat kényelembe egy fárasztó nap végén. Különösen igaz ez az egyre hűvösödő, kuckózós estéken. Vannak azonban sokkal jobb illatosítók, mint a gyertyák vagy más, mesterségesen előállított termékek! Próbáld ki ezt a retró módszert te is!

Egyszerű, de hatásos módszer

Készíts őszi párologtató edényt, amely meghitté és otthonossá varázsolja a hangulatot! Külön jó hír, hogy még néhány megmaradt gyümölcsöt vagy akár fűszert is tudsz hasznosítani, és rendkívül könnyen elkészíthető. Nincs másra szükséged, mint egy edényre, vízre, citromra és borsmentára.

Ez a retro módszer illatossá teszi otthonod

Ez a retró módszer illatossá teszi otthonod

Így készítsd el

Önts az edénybe 3-4 deci vizet. Tegyél bele egy citromot szeletelve, a felének akár nyugodtan bele is nyomhatod a levét. Adj hozzá néhány csepp borsmentát. Miután az összes hozzávaló az edénybe kerül, fedd el és kezdd el lassan melegíteni a tűzhelyen. Körülbelül 20 perc után, amikor leveszed róla a fedőt, már érezni is fogod a csodás illatot, amely elkezdi belengeni a lakást.

Citrom és borsmenta helyett narancsot, fahéjat vagy levendulát is használhatsz

Citrom és borsmenta helyett narancsot, fahéjat vagy levendulát is használhatsz

Kedvedre variálhatod

Választhatsz akár más, szintén erősebb illatú hozzávalókat is a citrom és borsmenta helyett. Szuper párosítás például a narancs és a fahéj. Nagyon kellemes lesz a végeredmény, ha még kevés szegfűszeget is teszel hozzá. Ha pedig csupán illóolajat csepegtetnél a vízbe, akkor is kiváló megoldás a párologtató edény használata. A mécseses párologtatókhoz képest ez nem igényli tűz használatát, alacsony hőmérsékleten melegítve nyugodtan magára hagyhatod egy időre a konyhában, mialatt a lakás más részében van dolgod. Ráadásul a víz mennyisége és az edény szélessége függvényében jóval gyorsabban tölti meg otthonod a finom illat, mint egy apró kis mécseses párologtató esetén.

Forrás: ApartmentTherapy, Fotók: GettyImages