A világ 3 legvérfagyasztóbb autóútja, amit jobb, ha elkerülsz

2024. október 18.
Azt mondják, kísértetek járják őket és rengeteg a furcsa jelenség. Ne tévedj ezekre az utakra, hacsak nem keresed az igazán ijesztő kalandot.
Félelmetes autópályák kísértetek
  • Kísértetek és szellemek járnak ezeken az utakon.
  • Az arra látogatók rengeteg félelmetes jelenségről számolnak be.
  • Ezek a világ legijesztőbb autópályái.

Közeledik az év leghátborzongatóbb ünnepe, hamarosan érkezik a halloween. A kísérteties hangulat pedig hol válhatna még félelmetesebbé, mint egy szellemjárta autóúton… Neked pedig még csak el sem kell hagynod otthonodat a borzongáshoz: elrepítünk ezekre hideglelős utakra a rémségek történetével.

R33 – Dél-Afrika

Ha igazi rémületre vágysz, haladj végig Dél-Afrikában az R33-as úton. Az út a bolygó legkísértetiesebb autópályája, nem véletlen, hogy több mint 470 000 keresés kapcsolódik kísérteties státuszához a neten. A helyiek úgy vélik, hogy egy fantommotoros kóborol az úton, aki korábban ott vesztette életét. Az úton közlekedők gyakran számolnak be arról, hogy látják a motorost közeledni, majd hirtelen eltűnni, sőt érzik a levegő hűvösségét is a nyomában. Ha mindez nem lenne elég, más paranormális jelenségeket is gyakran jelentettek már innen, mint amilyenek például a megmagyarázhatatlan fények és rejtélyes hangok. Kísérteties hírneve mellett gyakoriak az úton a balesetek, amelyek csak még tovább fokozzák baljós hangulatát és  erősítik a helyiek babonáit.

Hátborzongató a világ legfélelmetesebb autópályája

Hátborzongató a világ legfélelmetesebb autópályája

Clinton Road – New Jersey

Még belegondolni is vérfagyasztó abba, hogy az út mentén milyen paranormális jelenséget jelentettek legtöbben. Egy fiú állítólag az út melletti folyónál halt meg és ott álldogál „szellemgyerekként” az emberekre várva az út szélén. A legenda szerint, ha érmét dobunk a vízbe, a gyermek szelleme visszadobja azt. Sokan jelentettek rejtélyes járműveket is, amelyek követik a sofőröket, majd nyomtalanul eltűnnek. A hangulat pedig még nyomasztóbbá válik egy közeli erdő miatt, ahonnan az emberek megmagyarázhatatlan fényeket és furcsa hangokat vélnek kiszűrődni. 

Paranormális jelenségeket emlegetnek, akik erre járnak

Paranormális jelenségeket emlegetnek, akik erre járnak

A3 – Horvátország

Rejtélyes és gazdátlan fények, hirtelen eltűnő alakok – ezek várnak arra, aki Horvátországban az A3 autópályát választja. Egyes helyiek szerint az út áthalad egy föld alatti vízfolyás fölött, amely sötét energiákat vonz, ez okozza a sok különös, paranormális eseményt. Az autópályán gyakran történnek furcsa balesetek is, amelyek során a sofőrök arról számolnak be, hogy egy pillanat alatt megváltozik az út hangulata, és különös hidegérzetet tapasztalnak. Itt pedig még nincs vége a rémségeknek: többen láttak itt ködösen megjelenő alakokat, amelyeket szellemeknek vélnek.

Horvátországban van a világ harmadik legfélelmetesebb autópályája

Horvátországban van a világ harmadik legfélelmetesebb autópályája

Forrás: MentalFloss, Fotók: Wikipedia, Getty Images