Fontos jelek, amik arra utalnak, hogy nincsenek kielégítve a spirituális szükségleteid

2023. január 27.
Mindig fáradt vagy, nehezen koncentrálsz vagy épp indokolatlanul hamar felkapod a vizet? Lehet, hogy azért van, mert elhanyagoltad a spirituális higiéniádat.
spiritualis-higienia-apolas-modszerek

A testi és mentális higiéniáról már sok szó esett, de a spirituális higiéniáról jóval kevesebbet tudunk. A spirituális higiénia tulajdonképpen a spirituális szükségleteid kielégítését jelenti. A kielégítetlen spirituális szükségletekre sok tünet utalhat: az állandó fáradtság, kimerültség, a koncentrációs zavarok, de akár az ingerlékenység is erre utalhatnak. Ha ilyesmiket észlelünk magunkon – és persze már foglalkoztunk az alapvető testi és mentális szükségleteinkkel –, könnyen lehet, hogy a spirituális higiéniánkat kell ápolnunk.

De hogyan tehetjük meg ezt? Természetesen ennek is több módja van, amik közül mindenki megtalálhatja azt, ami a legjobban passzol a személyiséghez. Persze fontos, hogy legyen egy alapvető érdeklődésünk a spiritualitás iránt, hiszen máskülönben jó eséllyel nem lesz kedvünk az alábbi tevékenységekhez.

A spirituális higiénia ápolásának egyik legkézenfekvőbb módja a meditáció és a mindfulness gyakorlása. Szintén segíthet, ha csak időt töltünk önmagunkkal, magányosan, és egy kicsit teret adunk a gondolatainknak a szabad áramlásra. Ha már van rutinunk a spiritualitás gyakorlásában és nyitottak vagyunk, kipróbálhatunk rítusokat, szertartásokat – használjunk gyógyító kristályokat vagy tisztítsuk meg az otthonunkat zsálya égetésével. 

Ha valami visszafogottabbra vágyunk, egy forró fürdő illóolajokkal szintén sokat segíthet. A lényeg, hogy próbáljunk egy kicsit odafigyelni a saját belső hangunkra, kapcsolódjunk a spiritualitáshoz és próbáljunk ennek megfelelő tevékenységeket végezni. Persze csak, ha hiszünk benne!

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images