5 szellemjárta hotel, ahol ma is megszállhatsz éjszakára

2021. szeptember 21.
Akik jártak már ezekben, azt javasolják, hogy hozz magaddal szellemirtó felszerelést, ha úgy döntesz, hogy bevállalsz egy éjszakát valamelyikben!

Nem kell halloweenig várni azzal, hogy falon suhanó, félelmetes árnyakat láss vagy hátborzongató hangokat hallj az éjszaka közepén – ezekben a szellemjárta hotelekben garantáltak az álmatlan éjszakák, amiket meglepő módon néhány utazó kifejezetten szórakoztatónak tart. 

8 szellemjárta hotel, ahol ma is megszállhatsz éjszakára

1) Laura’s Cottage – Savannah, Georgia állam

Ez, az egyébként rendkívül mutatós, egyhálószobás ház, amit az Airbnb-n alaposan szemügyre is vehetsz, 1799-ben épült, és a szellemvadászok kedvelt úti célja. Egykori tulajdonosát Laurának hívták, aki szenvedélyesen rajongott az otthonához tartozó kertért. Aggodalomra nincs ok, amikor a lelke visszatér a házba, mindig jó szándék vezérli, nagy valószínűséggel csak azért tesz ott hosszabb-rövidebb látogatásokat, hogy nosztalgiázzon a szívének oly kedves kertben.

2) Omni Grove Park Inn – Asheville, Észak-Carolina

Készen állsz arra, hogy találkozz egy tetőtől talpig rózsaszínbe öltözött hölggyel? Ő az, aki rendszeresen kísért ebben a szállodában, különös, rózsaszínes árnyak formájában bukkan fel, de előfordul, hogy hatalmas báli ruhában látják a falakon suhanni. Nem sokat lehet tudni a kilétéről, azt beszélik, hogy itt lelte a halálát 1920-ban, miután kiesett az erkélyről. Legtöbbször az 545-ös szobába tér vissza, itt tréfálkozik a szállóvendégekkel – ez az a szoba, amit ő is kivett, mielőtt távozott volna az élők sorából.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Omni Grove Park Inn (@omnigrovepark) által megosztott bejegyzés

3) Miss Molly’s Hotel – Fort Worth, Texas állam

A Miss Molly’s Fort Worth legöregebb szálláshelye, ahova nemcsak hús-vér emberek térnek be, hanem a kísértetek is gyakori vendégek. Az egykor bordélyházként, majd műhelyként fenntartott épületbe sok halott lélek jár vissza, köztük egykori örömlányok, cowboyok és egy fiatal lány, aki korábban megszállt a hotelben. Bár elég hátborzongatóan hangzik, hogy szellemek népes tábora kísért ezen a helyen, nincs ok az ijedtségre, ugyanis mindegyikük jó szándékkal tér vissza élete egykori állomására. 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miss Molly’s Hotel (@missmollyshotel) által megosztott bejegyzés

4) The Haunted Chamber apartman – York, Anglia

Nincs egy meghatározott kísértet, amelyik híressé tette ezt a szálláshelyet a szellemvadászok körében, ám a több mint 600 éves épületben a vendégek rendszeresen hallanak hajmeresztő hangokat, és arról számolnak be, hogy a szobákban libabőrt keltő hangulat uralkodik. Ha tehát nem állsz készen arra, hogy szellemeket láss, ez a hely tökéletes választás lehet, itt ugyanis csak zajok és érzetek formájában jelzik jelenlétüket a nyughatatlan lelkek. 

8 szellemjárta hotel, ahol ma is megszállhatsz éjszakára

5) A Parks-Bowman Mansion hálószobája – New Orleans, Louisiana állam

A New Orleans kertvárosában található kastély kiadó szobájába rendszeresen visszajár egy fiatal lány, aki a beszámolók szerint sárga ruhát visel és rendkívül szégyenlős, így nem zavar sok vizet akkor sem, ha épp akkor kísért, amikor itt szállsz meg. Története egészen 1890-ig nyúlik vissza: egy, az apja házához közeli földterületen temették el, és rendszeresen betér ebbe a hálószobába. Ha nem riaszt el az ő felbukkanása, hatalmas ágyban hajthatod álomra a fejedet, luxus fürdőszobában tisztálkodhatsz és egy nagy teraszról élvezheted a kilátást. Ebben a kis kastélyban két másik hálószoba is bérelhető, ezekben (eddig) soha nem találkozott még senki a rejtélyes, sárga ruhás lánnyal.

Forrás: Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?