Újhullámos koktélbárok ide, rusztikus hipszterbisztrók oda, jó néha beülni egy helyre, ahol kifinomultsággal és céltudatos eleganciával körülvéve vacsorázhatunk, vagy egy kevésbé rohanós hétköznap így adjuk meg a módját az ebédmenünknek. A Nádor utcai Börze a békebeli kávéházak hangulatát hivatott feleleveníteni egy házias menüsorral, és csemegepulttal feltúrbózva.
Aki szereti a Menza Éttermet, bizonyára a Börzében sem fog csalódni, mivel mindkét helynek ugyanaz a megálmodója. Vidák László ezúttal is a minőséget és az értékeket tartotta szem előtt, a magyar konyhát ezért sem szerette volna újragondolni, sokkal inkább hazai klasszikusokkal operálni.
Ebédidőben szinte teljesen teltház van az egykori Tőzsdepalota melletti étteremben. Amikor mi érkeztünk, csak a lefoglalt asztalunk állt üresen, elég hamar sikerült is kényelembe helyezni magunkat a stílusos, vörös heverőkre. Márványmintás asztalok és thonet székek fokozzák a Börze alapból retró hangulatát, a csemegepult pedig ideális ár-érték arányban kínál kolbászoktól kezdve a tepertőig mindent, amiből szeretnénk haza is vinni.
Nyugodtan lehet éhesen érkezni – sőt ajánlott is – főként ha nagyon szívesen ennénk olyasmit, amit például nagymamánk asztalánál kóstoltunk. A specialitásuk az újházi gyöngytyúkleves csigatésztával, de az étlapon találunk rakott krumplit vagy éppen grillezett kacsamájat is, szezontól függően. A házias fogások mellett a séf ajánlatában viszont mindig áll valami különlegesség, például ázsiai gombakrémleves vagy grillezett lazac, évszakonként változó körettel.
További képeinkért kattints a galériára!
Reggelizni is szeretnénk visszatérni, az étlap szerint széles a választék a tojásos variációkat illetően, ahogy van opció egy könnyedebb, smoothie-val kísért napindító vagy pezsgős, úgynevezett “fölséges reggeli” elfogyasztására is.
Most vasárnap pedig őszi pasztell és chillis színekben pompázó krizantémokat is hazahozhatunk a Börzéből, mivel 10:00-16:00-ig Karol & Blase cut flowers tart vásárt. A Facebook eseményért kattints ide.
Kiknek ajánljuk: azoknak, akik fejben még a múlt század Budapestjén élnek, és jó ár-érték arányban ennének valami finom hazait.
Mikor: ha korán érkezel, ebédidőben, de romantikus vacsorára és ráérős reggelikhez egyaránt kiváló célpont.
Árfekvés: az ebédmenü minden hétköznap 11.30-14.00-ig 1490 Ft-ért kérhető, amely egy levest és egy kellően laktató főételt foglal magába.
Marie Claire plusz: a logóban is visszaköszönő gyöngytyúk és az étlapon tevékenykedő társai. Emellett a hatalmas terasz, amire sajnos most tavaszig megint várnunk kell.
Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi