Halászhálókból és más nejlonhulladékból készít ruhákat a H&M

2018. február 15.
A TENCEL™, az újrahasznosított poliészter és a biolenszövet mellett a márka örömmel mutatja be két új fenntartható anyagát, az ECONYL®-t illetve az újrahasznosított ezüstöt.

A H&M 2018-as Conscious Exclusive kollekciója a svédországi kézműves mozgalom előtt hajt fejet új fenntartható anyagaival, az újrahasznosított ezüsttel és az ECONYL® nevű anyaggal, amely egy 100%-ban halászhálókból és más nejlonhulladékból helyreállított szál.

A hetedik Conscious Exclusive kollekció kiemelkedő minőségű, prémium darabokból álló ruhák és kiegészítők együttese. Az ECONYL® anyagból egy légiesen finom, hímzett szövetet készített a világmárka a gyönyörű, fehér, csipkés esküvői ruhához, valamint egy romantikus, sötétszürke-kék csipkés hosszú ujjú miniruhát is bemutattak az ökokollekcióban. Az újrahasznosított ezüst pedig a kollekció kifinomult kézműves hatású ékszereiben kap szerepet.

„A fenntartható anyagok mögötti innováció mindig lenyűgöz. Az újrahasznosított ezüst hulladék fémből készül minimális környezetterheléssel, míg az ECONYL® 100% nejlonhulladékból származó visszaállított nejlonszál, ami a tiszta óceánokat támogatja. A Conscious Exclusive kollekcióban bemutatott anyagok megmutatják, hogy a legújabb technológia és a régi eljárások ötvözésével mesés eredményeket érhetünk el” – mondja Ann-Sofie Johansson, a márka kreatívigazgatója.

A modellválasztás is igen szemrevaló, hiszen a különleges 2018-as print kampányt Mikael Jansson divatfotós készítette, a kampány arcai pedig Aamito Lagum, Giedré Dukauskaité és Christy Thurlington Burns, a világhírű modell és az Every Mother Counts nevű, a kismamák egészségével foglakozó szervezet alapítója.