Mesebeli drágakövek, egyedi ékszerek

2018. szeptember 28.
Ezúttal egy különleges hangulatú világba repít el a Jewellery Page bloggere minket. Tartsatok velünk, erre a misztikus utazásra, és fedezzük fel együtt a sötétzöld, a kék és a fekete drágakövek, valamint a gyémánt páratlan varázsát. Fogadjátok szeretettel, az első, kimondottan arra készült fotósorozatot!

A természet alkotja a legnagyszerűbb dolgokat! Az ásványok és a drágakövek árnyalatait, amik már az ősidők óta lenyűgöznek minket, embereket. Sokan abban hisznek, hogy a kövek nem csak esztétikai élményt nyújtanak, hanem testileg-lelkileg is hatással vannak viselőjükre.

A színeknek, textúráknak és méreteknek fontos üzenete van. A különböző drágakövek megfelelő kombinálásával egyedülálló hatást érhetünk el, újra és újra. Molnár Zsófi ékszertervező kivételes érzékkel társítja egymáshoz a hasonló vagy épp eltérő árnyalatokat, illetve gyakran alkot többféle kőből színátmeneteket is kreációin.

Az attraktív színvilág mellett, azt szeretem a legjobban a Sophie Molnar Design ékszerekben, hogy egyszerre nőiesek, ugyanakkor karakteresek, illetve klasszikus, mégis modern darabok. Könnyedén párosíthatóak egymással a különböző hatás érdekében!

Nagy kedvenceim a zöld turmalinnal díszített darabok. Ez az ékkő már az ókor óta nagy népszerűségnek örvend, amit nem csak szépségének köszönhet: számos pozitív és gyógyító energiát tulajdonítanak neki. Mélyzöld árnyalatait gyémántok teszik még hangsúlyosabbá a Zsófi által tervezett ékszereken.

SMD: „A turmalin az egyik legkedveltebb drágakövünk, amelyet mind kollekcióban, mind egyedi tervezéseink során szeretettel választunk. A turmalin kristály a Mohs-féle skála alapján 7-7,5-es keménységű ásvány, így csiszolt állapotában drágakő minősítésű. 45 féle színárnyalatát különböztetjük meg.”

SMD: A turmalin „nemcsak gyönyörű, de jótékony hatásairól már az ókortól beszámolnak. Elsődlegesen az önbeteljesedés köve. Segít visszatéríteni, ha letérnénk a helyes útról, és segít elérni a belső békét. Megtisztítja a csakrákat, enyhíti a félelmet, növeli az önbizalmat, egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyfélteket. Kiegyensúlyozza a jin- és jang energiáit, megszünteti a feszültséget.”

Ékszerek: Sophie Molnar Design Fotók: Netta Bajrami Photography Blogger: Gabriella Borbély Helyszín: Pavillon de Paris

Az ékszereket közelebbről a Prieston Showroomban tudjátok megcsodálni!

Jewellery Page