Új tavaszi szettek a meglévő ruhatárból

2019. február 26.
Gondoljuk újra a régi darabok funkcióit, játsszunk a kiegészítőkkel és akár a párunk szekrényéből is bátran vegyünk kölcsön néhány darabot. Kreatív stílustippek a költséghatékony gardrób-megújításért.

A legutóbbi alkalommal a YURKOV csapata bemutatta nekünk 2019 megkerülhetetlen trendjeit. Ezúttal, hogy ne keljen vagyonokat elkölteni egy új, tavaszi ruhatárra, Kovács Orsi és Csánk-Takács Mirtill YUKROV stílusszakértők ismét szuper kreatív ötleteket hoznak arra, hogyan tudjuk felfrissíteni a szettjeinket új ruhadarabok vásárlása nélkül. A párunk gardróbjába is átkacsintunk, de saját darabjaink rétegezésének mestereivé is avatnak bennünket ezek a tippek. A titok pedig – előre megsúgjuk – a kulcsdarabokban és a kiegészítőkben rejlik.

Jolly joker farmerdzseki

Míg a téli kabát alá a rendkívül praktikus, puha, tollal bélelt alákabátot viseltük, a küszöbön toporgó tavasszal előkerül a farmerdzseki is. Maga a farmer pedig nem szín, hanem intézmény: deríti az arcot. Ha az irodai etikettünk engedi, viseljük a farmerdzsekit blézerként.

Egy ruha sok élete

Míg a hideg időben téliesítettük kedvenc nyári ruháinkat, az átmeneti idő újabb kihívás –és egyben lehetőség – elé állít bennünket. Eddig garbóval, csizmával, pulcsival viseltük  a ruhákat, most viszont szedjük elő a vékonyabb, akár spagettipántos darabokat, vegyünk alá vastagabb harisnyát, rá pedig egy vékonyabb pulóvert. Mivel most az oversize fazonok vannak divatban, a párunk szekrényéből elcsent vastagabb, fekete bőrövvel egy csapásra kiemelhetjük a derekunkat. Attól függően, hogy sportcipővel, vagy elegánsabb tűsarkúval viseljük, máris egy csapásra két teljesen különböző stílusú öltözéket hozunk létre. Ennek megfelelően passzintsuk a napszemüvegünket is a szettünkhöz.

Mesteri rétegezés

Azt már megtanultuk, hogy a derékon betűrt póló optikailag egy csapásra karcsúsít: a tavaszi csalóka időben viseljünk egy klasszikus fehér inget vagy blúzt farmerral. Bolondítsuk meg a szettet egy – az ingre vett – fekete, trikófazonú zsorzsett felsővel! Tűrjük be ezt a trikót deréktájt. A kiegészítők tárháza pedig végtelen lehetőségeket biztosít: sportcipő, balerina vagy éppen magassarkú más-más stílust kölcsönöz a megjelenésünknek. Kombináljuk egy látványosabb, statement nyaklánccal, vagy kendővel, brossal – illetve brossokkal.

A mindenki szekrényében lapuló, tettrekész fekete ruhát most a párunk gardróbjából elcsent férfi farmeringgel is kombinálhatunk. Kössük meg azt akár a csípőnkön, akár a derekunkon, ne tekintsünk rá csupán ingként: lehet belőle kardigán, illetve blézer is.

A színes táskák nagyon jó barátaink

Egy elegáns, fekete-fehér illetve monokróm szettet is feldob egy élénk színű táska. Legyen akár sportos vagy elegáns, hódítanak a színes táskák!

Játék a sálakkal

Egy feliratos pólót is feldobhatunk egy kendővel vagy sállal: viseljük akár a mintásat mintással. Az egyik idei trend, az állatminta akár itt is visszaköszönhet. Ha pedig nyitottak vagyunk az őrültebb ötletekre is, a kendőt a csípőnkre kötve máris tunikává avatjuk a pólót, de akár öv helyett is használhatjuk a derekunkon. Kössük akár a hajunkba, kontyunkba vagy viseljük akár turbánként: a sálak végtelen lehetőséget rejtenek magukban.

A színek új szabályai

Lehet észre sem vettük, de tudat alatt hasonló tónusú darabokat gyűjtöttünk már össze: viseljük a homokszínt a karamellel és bézs ballonkabáttal. Egy szintén hasonló színű cipő és táska pedig az elegancia netovábbja! Ennek értelmében keverjük bátran a farmert is farmerrel.

A színek szerelmeseinek kedvez a colorblocking: korall szoknya lila pólóval? Miért ne? Két eltérő szín megbolondítja egymást, keverjük őket bátran! Ez esetben a cipőnk már legyen fekete, hűvösebb időben csizma, majd jobb időben, amikor már a harisnyát is félredobhatjuk, sportcipő vagy körömcipő. Az általános szabály legfeljebb három színt enged együtt, de ha jól érezzük magunkat, halmozzuk csak bátran a tónusokat!

Intelmek állatmintához

Bár rendkívül trendi az állatminta, sokan ódzkodnak tőle. Lehet elegáns, de túlozni is könnyű vele. Ha biztosra akarunk menni, válasszunk állatmintás kiegészítőt: kendőt, cipőt, vagy éppen táskát.

Mit csináljunk egy megunt kabáttal?

Leheljünk bele új életet például az ujjak levágásával, és máris kaptunk egy új mellényt! Vegyük fel farmerdzsekire, bőrkabátra, garbó fölé. Az ujjakat pedig érdemes eltenni, ki tudja, lehet egy másik kabát díszeivé válnak, vagy éppen egy kis idő múlva akár vissza is térhetnek eredeti helyükre.

Fotó: IMaxTree