Yurkov stílustippek: 2019 kikerülhetetlen trendjei

2019. január 29.
Mindjárt itt a tavasz, így mi más lehetne jobb téma az idei első élő adás kapcsán Kovács Yurkov Orsolyától, mint az előttünk álló szezon és a tavasz legfontosabb trendjei?

Tavasszal az időjárás melegebbre fordulásával magunkat is szívesebben „kinyitjuk”. Kovács Yurkov Orsolya és Csánk-Takács Mirtill stílusszakértők elhozták nekünk a 2019 tavaszának legdominánsabb trendjeit, a kifutókról ellesett szettek legjobban hordható tippjeit.

Puffos ujj

Legyen szó a vállról vagy éppen a könyökrész puffos megoldásáról, a látványos ujjak garantáltan végigkísérnek majd minket idén tavasszal. Akár egy csíkos pólót puffos vállal könnyedén hordhatunk hétköznapi, sportos és elegánsabb összeállítás részeként is. A puffos ujj „áldása”, hogy ellensúlyozza a kicsit szélesebb csípőt és minél nagyobb a puff, annál vékonyabbnak tűnik a derék!

Ropogós fehér

Bár a fehér szín már az őszi-téli szezon alkalmával előtérbe került, jó hír, hogy tavasszal, de egész évben velünk fog maradni. Annak ellenére, hogy alapvetően nyári a fehér, a hűvösebb időben kabátok, csizmák és táskák képében is megjelent. Egyértelmű hatása, hogy a fotósok derítővásznához hasonlóan derít, így fehérre fel!

Katonás, cargo vonal

A tiszteletet parancsoló színek és szabások bekúsznak a ruhatárunkba idén ősszel, legyen szó akár munkaruhaszerű formákról is. A klasszikus katonai zsebek viszont laposabb, nőiesebb formában köszöntenek minket. Ne csak szűkebb fazonokat keressünk, uralják az idei trendeket a bővebb szárak és a bokánál összehúzott megoldások: legyen szó egy masniról, szalagról vagy éppen gumiról, ne féljük ily módon megmutatni karcsú bokánkat.

Ing- és blúzruhák

Az ing- és blúzruhák garantáltan virágkorukat fogják élni! Legyen szó akár egy férfiasabb megjelenésű ingruháról, vagy egy lágyabb, nőiesebb blúzruháról, bátran nyúljunk ehhez a darabhoz. Színek és minták terén se legyünk szégyenlősek: az állatminták, a virágminták, vagy a föld színek és az élénk árnyalatok lesznek a legtrendibbek idén. A batikolt, festésből és gyűrésből adódó minták is nagyon népszerűek lesznek idén. A sportosabb, jogger vonal bár megosztó, sokan szeretik: válasszunk bátran egy erre utaló részletekkel felvértezett darabot. Az ing-, illetve blúzruhánk egyik legjobb barátja pedig az öv lesz: hordjuk akár a saját övével, vagy másikkal, egy csapásra más hangulatot varázsolhatunk a szettünknek ezzel a jolly joker kiegészítővel. A ruhákat pedig hordjuk akár egyedül, ruhaként vagy nadrággal, nagyon fogjuk szeretni ezt az egyszerre praktikus és sikkes darabot. Annak, aki alacsonyabb, de mégis szeretne ingruhát hordani, érdemes nem teljes hosszában összecsukni, nyitva hagyni a szoknyarészt. Minél több aszimmetrikus vonal vág, karcsúsít és nyújt! Magassarkúval máris megemelkedünk és egy monokróm, egyszínű szett, vagy egy szűkszárú nadrág is az egekbe emeli a szettet.

Plisszírozás

Ki ne emlékezne gyerekkorunk rakott szoknyáira? Annak „testvére”, a pliszírozott szoknya továbbra is uralkodó a trendpalettán. Legyen szó akár kockás, vagy szinte bőrhatású anyagról, a pliszírozás mindent visz. Nem is csak szoknyaként: a pliszé megjelenhet ujjként vagy akár egy ruha részeként, kabátok látványos elemeként. Amire vigyázzunk: a technika miatt mélysége is van az anyagnak, így könnyen úgy tűnhet, mintha centik csúsztak volna a csípőnkre. A megoldás?  A csípő egy mellénnyel, blézerrel vagy bőrkabáttal való takarásával vissza is csaljuk azokat a centiket.

Mintás pólók

Viseljük akár ceruzaszoknyával, elegáns nadrággal egy kosztüm részeként, ne féljünk üzenetet küldeni egy-egy feliratos pólóval. Az üzleti öltözködés lezserebbé válásával egy alapvetően szigorúbb dress code-ot sem szegünk meg egy ilyen darabbal. Legyen szó akár testhezálló fazonról, V-kivágásról vagy oversize formákról, a mintás póló is jó barátunk lesz. Akkor sem kell lemondanunk erről a darabról, ha van egy kis pocakunk, ha elöl betűrjük és egy magasabb derekú nadrággal viseljük, amely leszorítja azt a kis pocakot, máris ruhatárunk egy kedvelt darabjává válik majd.

Bőrkabátok

Idén a motoros dzsekiket leváltják a nőiesebb, letisztultabb, szinte blézerszerű bőrkabátok. Akár színes darabot is választhatunk! A lényeg a letisztultabb, egyszerűbb fazon, amelyeken a fémcipzárok, patentok és gombok elütő színe (és anyaga) nem alkot kontrasztot.

Hogy mi a stílusszakértők legfontosabb üzenetei az előttünk álló szezonra? Bátran döntsünk igennel vagy éppen nemmel a legújabb trendekkel kapcsolatban, a legfontosabb, hogy ismerjünk önmagunkat, a színtípusunkat és testalkatunkat és aszerint válasszunk. Ezen felül nem kell, hogy minden egyes új, beköszönő szezont egy komplett új ruhatárral is nyissunk: már egy-egy kiegészítővel is, vagy meglévő darabjaink máshogy kombinálásával egy csapásra trendivé varázsolhatunk egy, már meglévő ruhadarabot.

A Marie Claire YouTube-csatornáján vissza tudod nézni a mai adást:

Le ne maradj a következőről február 25-én, 12 órakor!

Fotó: IMaxTree