A legjobb tippek a pocak eltakarására

2019. március 26.
Vajon milyen trükkökkel tudjuk eltakarni a hasi részt? Mindig a lenge ruhák jelentenek megoldást? Tényleg csak a bő darabok takarnak? A YURKOV stílusszakértői, Kovács Orsolya és Csánk-Takács Mirtill elhozták a megoldást, vagyis a legjobb pocaktakaró trükköket.

Az idei tavasz kikerülhetetlen trendjei és a ruhatárunk felújítása meglévő darabjainkból tippek után itt egy újabb sokakat érintő téma a Yurkov stílusszakértőitől: a pocak eltakarása. Sok nőnél az a makacs pár kiló pont a hason köt ki, aminek az oka lehet akár a szülés után rajtunk maradt plusz, a menopauza vagy akár a tél(i tartalék). Nyárra talán leolvad az a felesleg, de addig is szeretnénk csinosan, feszengés nélkül, kényelmesen, mégis szexisen öltözni. Íme a legjobb tippek ehhez! Ami fontos, hogy ne vegyünk mindent készpénznek, induljunk ki saját magunkból, a saját testünkből, hiszen a legtöbben kevert testalkattal rendelkezünk.

Óvatosan a szűk szabású holmikkal!

Talán a legszemléletesebben a muffin-effektussal tudnánk ezt érzékeltetni: egy túl szűk szabású nadrág derékvonala felett olyan, mint amikor a muffinpapírból „kibuggyan” a tészta. Ha szűk a felsőrészünk és a nadrágunk is, ezek találkozásánál ez az effektus könnyen előfordulhat, így bánjunk óvatosan például a csípőnadrágokkal! Egy magasabb derekú fazon a hasi részen alapból előnyösen leszorít. A vékony anyagok és a testhezálló fazonok szinte kirakatként funkcionálnak az esetleges hurkáknak. Ha szeretjük a csípőnadrágokat, válasszunk egy felül bővebb felsőrészt: ellenben a lenge blúz kibuggyanása a nadrágból máris áldásosan eltűntet. Egy alul gumis felsőt akár szűkebb szabású nadrággal vagy szoknyával is bátran hordhatunk.

Az asszimetria jó barátunk

Nyújt és karcsúsít. Például a megkötős felsőrészek is optikailag nyújtanak: csak arra figyeljünk, hogy ne a pocaknál kössünk meg egy blúzt, hanem oldalt. Egy kendő, vagy öv „lógatása”, a függőleges vonalak segítségével egy csapásra „magasabbá” varázsolnak minket. Válasszunk például egy aszimmetrikus felsőrészű, átlapolós overállt.

A homokóra alkat és a pocak

A testalkat sajátossága a szélesebb váll és csípő, de keskeny derék. Telitalálat lesz számunkra egy plisszírozott szoknya. Fontos, hogy azt a derekunkon viseljük és ne lejjebb, mert ez az anyagvastagság optikailag csak ránk pakol. Egy picit bővebb póló, felhajtott ujjal és betűrve tökéletes kiegészítője lesz a homokóra és a körte alkatúaknak is. Egy ujjatlan póló vagy felsőrész viszont már a csípőre terelné a hangsúlyt, ezzel vigyázzunk! Viszont egy japánujjszerű felsőrész szinte 3 cm-t is „elcsal” a derekunkból. Egy övvel is elterelhetjük máshonnan a figyelmet, hiszen a legvékonyabb pontot hangsúlyozzuk ki vele. Ha a szoknyánk övpántja alá tesszük ezt a kiegészítőt, szintén meghosszabbítja a vékony derekat.

Optikai elterelő hadművelet

Néha az a legjobb taktika, ha valamit nem eltüntetünk és takargatunk, hanem mást hangsúlyozunk ki. Egy ejtett vállú, látványos, puffos ujjú blúzt viselve az izgalmas volumenre fog szegeződni minden szem, nem pedig a pocakunkra. Ennek alját tűrjük be egy magas derekú nadrágba és kész is az álomszett!

A-vonal mint mentsvár

A pocakot takaró ruhatár egyik eleme az A-vonalú – vagyis lefelé bővülő – ruhadarab. Ha azon található elöl egy függőleges fodor, vagy dekoráció is, az még inkább karcsúsít optikailag. Egy ilyen részlet egy kis játékot csempész az öltözékünkbe. Hűvösebb időben pedig viseljük bátran tunikaként, egy szűkebb nadrággal is.

A kiegészítő ereje

Jól jegyezzük meg: a V-kivágás nyújtja a nyakat. Ha egy ilyen felsőrészt, ruhát egy vállon átvetett, cross-body táskával viselünk, az máris eltereli a figyelmet a hasunkról.

Rétegezés

Egy hasrésznél megkötős kabát, amelyet akár nyitva is hagyhatunk és csak a megkötőjével játszunk, máris jó barátunkká válik. Legyen akár bőrdzseki, kardigán, farmerdzseki vagy kabátka: ezek nyitva hagyva két plusz függőleges vonalat visznek a szettünkbe és jótékonyan takarják el a csípőrészt. Egy lezser farmerdzsekit akár a derekunkra is köthetünk. Az övekkel pedig játszunk bátran!

Széles váll és pocak?

Ezt a testalkatot a mell alatti vágások tudják jól ellensúlyozni. Figyeljünk arra, hogy ha nagyobbak a melleink, azok kiemelése vizuálisan csak még inkább ránk pakolja a kilókat. A mell alatti bővülő, lágy esésű szoknyarészek viszont kiválóan kiegészítik a széles vállat. Ha pedig felül van a hangsúly: csavarjunk egyet és bátran mutassuk meg, hangsúlyozzuk ki a lábainkat! A vertikális vágások, a függőleges csíkok például jó barátaink lesznek ebben az esetben.

Itt tudod visszanézni Yurkov stílusszakértőinek pocaktakaró stílustippjeit!

Fotó: Getty Images